İkinci SSD'ye USB'siz Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba, ikinci bir SSD'ye temiz bir Windows 10 kurulumu yapmak istiyorum ancak USB bellek veya başka bir harici araç kullanmak istemiyorum. Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim? Detaylı bir şekilde açıklayabilir misiniz?

Çözüm
İkinci SSD'ye USB'siz temiz kurulum yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. ISO dosyasını indirin: Microsoft'un resmi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirin.
2. ISO dosyasını bağlayın: Mevcut Windows kurulumunuzda ISO dosyasını sağ tıklayıp 'Bağla' seçeneğini kullanın.
3. Kurulumu başlatın: ISO içerisindeki 'setup.exe' dosyasını çalıştırın ve yeni SSD'nizi hedef disk olarak seçin.
4. Disk bölümlendirme: Kurulum sırasında hedef SSD'yi seçerek bu diski temizleyip sıfırdan kurulumu başlatabilirsiniz.

Not: Bu yöntemle kurulumu başlatmak için mevcut işletim sisteminizin çalışıyor olması gerekiyor.
İkinci SSD'ye USB'siz temiz kurulum yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. ISO dosyasını indirin: Microsoft'un resmi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirin.
2. ISO dosyasını bağlayın: Mevcut Windows kurulumunuzda ISO dosyasını sağ tıklayıp 'Bağla' seçeneğini kullanın.
3. Kurulumu başlatın: ISO içerisindeki 'setup.exe' dosyasını çalıştırın ve yeni SSD'nizi hedef disk olarak seçin.
4. Disk bölümlendirme: Kurulum sırasında hedef SSD'yi seçerek bu diski temizleyip sıfırdan kurulumu başlatabilirsiniz.

Not: Bu yöntemle kurulumu başlatmak için mevcut işletim sisteminizin çalışıyor olması gerekiyor.

Çözüm
Başka bir yöntem olarak, mevcut diskinize bir bölüntü oluşturup ISO dosyasını bu bölüntüye yerleştirebilir ve buradan kurulum yapabilirsiniz. Bunun için disk yönetimi araçlarını kullanabilirsiniz.

TechGuru'nun bahsettiği yöntem gayet basit ve güvenli. Ancak kurulumu başlatmadan önce tüm önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.

Eğer ISO dosyasını bağlamakla ilgili sorun yaşarsanız, 'Rufus' gibi bir araçla sanal bir sürücü oluşturup buradan kurulum yapabilirsiniz. USB kullanmadan ISO'yu direkt ikinci diske taşımanız mümkün.

Windows 10 kurulum medyasını doğrudan indirdikten sonra mevcut işletim sisteminde kurulum başlatmak oldukça kolaydır. Bu şekilde USB kullanmadan SSD'ye temiz kurulum yapabilirsiniz.

Kurulum sırasında BIOS'tan boot sırasını kontrol etmeyi unutmayın. Eğer yanlış bir disk seçerseniz, kurulum farklı bir diske yapılabilir.

TechGuru'nun yöntemi oldukça etkili. Ben bu şekilde ikinci SSD'ye sorunsuz bir kurulum yapmıştım. Ayrıca hızlı bir yöntem.

Eğer kurulum sırasında sorun yaşarsanız, bir sanal makine oluşturup buradan ISO dosyasını ikinci SSD'ye taşıyabilirsiniz.

TechGuru'nun önerisiyle ikinci SSD'mi sorunsuz bir şekilde kurdum. Özellikle adım adım rehber çok yardımcı oldu, teşekkürler!

Geri