Intel Core i5-14400F Valorant için iyi mi?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Valorant oynamak için bir sistem toplamayı düşünüyorum. Intel Core i5-14400F işlemcisini seçmeyi planlıyorum. Sizce bu işlemci Valorant gibi rekabetçi bir oyun için uygun mu? FPS değerleri ve genel performansı hakkında bilgisi olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Çözüm
Benim sistemimde i5-14400F var ve Valorant oynuyorum. 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda 200 FPS'nin üzerinde performans alıyorum. Tabii, FPS'iniz ekran kartınıza ve RAM'inize de bağlı olacak.
Intel Core i5-14400F, Valorant için oldukça iyi bir seçim. Oyun genellikle CPU'ya aşırı yüklenmiyor ve bu işlemci 6 çekirdek/12 izlek yapısıyla gayet yeterli. RTX 3060 veya RX 6600 XT gibi bir ekran kartıyla birlikte sorunsuz bir deneyim elde edersiniz.

Benim sistemimde i5-14400F var ve Valorant oynuyorum. 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda 200 FPS'nin üzerinde performans alıyorum. Tabii, FPS'iniz ekran kartınıza ve RAM'inize de bağlı olacak.

Çözüm
Eğer yüksek tazeleme oranına sahip bir monitör kullanıyorsanız, bu işlemci Valorant için fazlasıyla yeterli. Düşük gecikmeli bir deneyim sunuyor.

Bence bu işlemci hem performans hem de fiyat açısından tam bir fiyat/performans ürünü. Ama soğutmasına dikkat edin, stok fan kullanıyorsanız termal performansı yeterli olmayabilir.

Valorant için bu işlemci biraz fazla bile sayılır. Oyun zaten sistem dostu, bu yüzden rahatlıkla keyif alabilirsiniz. Ekran kartınızı ve RAM hızlarınızı da optimize etmeyi unutmayın.

Kendi sistemimde i5-10400 kullanıyorum ve Valorant'ta herhangi bir sorun yaşamıyorum. 14400F kesinlikle daha yeni ve güçlü bir işlemci olduğu için işinizi görecektir.

Bu işlemci, Valorant gibi oyunlar için ideal. Ancak bütçeniz uygunsa, daha ileriye dönük bir seçim yapmak için i7 veya i9 modellerini de düşünebilirsiniz.

Oyun oynarken arkada başka uygulamalar açık olacaksa bu işlemci rahatlıkla kaldırır. Ayrıca Valorant'ın minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor.

i5-14400F ile Valorant oynadım ve FPS değerleri gayet tatmin ediciydi. Ancak, sisteminizde SSD kullandığınızdan emin olun, oyun performansını olumlu etkiliyor.

Yüksek FPS almak istiyorsanız i5-14400F gayet yeterli. Ancak oyun akıcılığı için 16GB RAM öneririm. Dual-channel kurulum yapmayı unutmayın.

Bu işlemciyle sadece Valorant değil, diğer rekabetçi oyunlarda da iyi performans alırsınız. Özellikle uygun fiyatlı sistemler için ideal bir seçim.

Geri