Merhaba,
Ekte paylaştığım ekran görüntüsünde Intel Core i7-12700H işlemcinin termal durumu yer almaktadır. Görüldüğü üzere, işlemci belirli anlarda termal throttling yapıyor (Çekirdek Termal Kısma: Evet). Özellikle "Paket/Halka Güç Sınırı Aşıldı" uyarısı ve %18 throttling oranı dikkat çekiyor.
Sorun:
Bilgi:
Sorular:
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim. Özellikle daha önce benzer sorunlar yaşamış olan arkadaşlardan bilgi alabilirsem çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler!
Ekte paylaştığım ekran görüntüsünde Intel Core i7-12700H işlemcinin termal durumu yer almaktadır. Görüldüğü üzere, işlemci belirli anlarda termal throttling yapıyor (Çekirdek Termal Kısma: Evet). Özellikle "Paket/Halka Güç Sınırı Aşıldı" uyarısı ve %18 throttling oranı dikkat çekiyor.
Sorun:
- Çekirdek sıcaklıkları genellikle kabul edilebilir seviyede olsa da (45-54°C arası), belirli anlarda maksimum sıcaklık değerleri 86-91°C'ye ulaşıyor.
- Termal throttling nedeniyle performansta dalgalanmalar yaşıyorum.
- Bu durum uzun vadede donanım ömrünü etkileyebilir mi ve nasıl optimize edebilirim?
Bilgi:
- İşlemci: Intel Core i7-12700H
- Kullanım koşulları: Hem oyun oynarken hem de yüksek işlem gücü gerektiren işlerde (video düzenleme vb.) bu sorunla karşılaşıyorum.
- Termal macun yenilemesi yaptım ancak sorun hala devam ediyor.
Sorular:
- Termal throttling'in önüne geçmek için hangi ayarları değiştirmeliyim
- Yazılımsal ve donanımsal çözüm önerileriniz nelerdir?
- Uzun vadeli bir çözüm için undervolting veya başka bir yöntem işe yarar mı?
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim. Özellikle daha önce benzer sorunlar yaşamış olan arkadaşlardan bilgi alabilirsem çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler!