İşlemci yükselirse FPS yükselir mi?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Oyun performansını artırmak için işlemci yükseltmeyi düşünüyorum. Ancak aklımda şu soru var: İşlemci yükselirse FPS gerçekten yükselir mi? Yoksa bu sadece ekran kartına mı bağlı? Mevcut sistemimde darboğaz olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Detaylı açıklamalar ve önerileriniz benim için çok değerli olur. Şimdiden teşekkürler!

Çözüm
Darboğaz olup olmadığını anlamak için işlemci ve ekran kartı kullanım oranlarını izleyebilirsin. Eğer işlemci sürekli %100 çalışıyorsa, ekran kartı tam potansiyelinde çalışamıyor olabilir.
Genelde işlemci yükseltmek FPS artışına yol açabilir, ancak bu oyun türüne ve mevcut donanımın uyumuna bağlıdır. Özellikle işlemci yoğun oyunlarda, güçlü bir işlemci FPS'yi ciddi şekilde etkiler.

Darboğaz olup olmadığını anlamak için işlemci ve ekran kartı kullanım oranlarını izleyebilirsin. Eğer işlemci sürekli %100 çalışıyorsa, ekran kartı tam potansiyelinde çalışamıyor olabilir.

Çözüm
Aynı ekran kartıyla işlemciyi yükseltmek genelde FPS'yi artırır ama her zaman büyük bir fark yaratmaz. Yükseltmeden önce darboğaz testleri yapmanı öneririm.

Ekran kartının mevcut işlemciyle uyumlu çalışması önemli. İşlemciyi yükseltmeden önce mevcut sistemin darboğaz yapıp yapmadığını kontrol et.

Eğer ekran kartı çok güçlü ve işlemci yetersiz kalıyorsa, işlemci yükseltmek FPS'yi artırabilir. Bunun için MSI Afterburner gibi araçları kullanarak değerleri incele.

İşlemci değiştirirken anakartın ve RAM'in yeni işlemciye uyumlu olup olmadığını kontrol et. Ayrıca oyunun sistem gereksinimlerini incele.

Benzer bir sorunu yaşadım ve işlemci yükselttiğimde FPS'de artış gördüm. Ancak ekran kartını değiştirmek daha büyük bir fark yaratabilir.

İşlemci yükseltmek uzun vadede sistem performansını artırabilir, ancak FPS artışı her zaman garanti değil. Kullandığın oyun motoruna da bağlı.

Yeni Konular

Geri