Kasa Çalışıyor Ama Ekran Gelmiyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımı yeni topladım ancak açmaya çalıştığımda kasanın çalıştığını görüyorum (fanlar dönüyor, ışıklar yanıyor) fakat monitörde hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Sistemin detayları şu şekilde:

Sistemim:
  • RAM: G.Skill 6000MHZ CL30 RAM
  • SSD veya HDD: Kodak 512GB SSD SATA III
  • Ekran Kartı: GT-240
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? Özellikle BIOS ayarlarından veya parça uyumluluğundan kaynaklanabilir mi diye düşünüyorum ama emin değilim.

Teşekkürler şimdiden!

Çözüm
Sorunun çözümü için öncelikle işlemci ve anakart uyumunu kontrol etmelisin. Eğer anakart BIOS güncel değilse, görüntü alman mümkün olmayabilir. Bunu doğruladıktan sonra diğer bileşenleri test edebilirsin.
Merhaba Enes, sisteminin özelliklerini incelediğimde işlemci (Ryzen 5 7500F) modelinin dahili bir grafik birimine sahip olmadığını fark ettim. GT-240 ekran kartın çalışıyor mu kontrol etmelisin. Alternatif bir ekran kartı ile test edebilirsin.

Merhaba, anakartın BIOS versiyonu eski olabilir. Ryzen 5 7500F işlemcinle uyumlu bir BIOS sürümüne sahip olduğundan emin ol. BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsin.

Benzer bir sorun yaşamıştım. RAM’lerin yuvasına tam oturduğundan emin olun. Ayrıca RAM’leri tek tek takıp test edin. Sorun düzelebilir.

GT-240 ekran kartı oldukça eski bir model, bu nedenle tam uyumluluk sağlamayabilir. Yeni bir ekran kartı deneyerek kontrol edebilirsin. Eğer başka bir ekran kartı ile çalışıyorsa sorun karttan kaynaklanıyordur.

Ben de bu tür bir sorun yaşadım ve güç kaynağının ekran kartına yeterince enerji sağladığını kontrol etmek işe yaramıştı. Güç bağlantılarını gözden geçir.

Sorunun çözümü için öncelikle işlemci ve anakart uyumunu kontrol etmelisin. Eğer anakart BIOS güncel değilse, görüntü alman mümkün olmayabilir. Bunu doğruladıktan sonra diğer bileşenleri test edebilirsin.

Çözüm
Sata SSD'ler çoğu zaman görüntü sorununa neden olmasa da, sistemin kurulu bir işletim sistemine sahip olduğundan emin olun. Sorun sürücülerden kaynaklanıyor olabilir.

Monitör bağlantı kablolarını kontrol etmeni öneririm. Bazen kablolarda temassızlık olduğunda bu tür sorunlarla karşılaşabilirsin.

Ekran kartını başka bir bilgisayarda test etmeni öneririm. Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa sorun anakart veya güç kaynağı olabilir.

Ekran kartının eski sürücülerle çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisin. Ayrıca kartın tam olarak yuvasına oturduğundan emin ol.

Yeni Konular

Geri