Kasa fanındaki RGB ışık nasıl kapanır?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Kasa fanlarındaki RGB ışıkların nasıl kapatılabileceği konusunda bir tartışma başlatmak istiyorum. Görseldeki gibi bir kasa kullanıyorum ve RGB ışıklar sürekli yanıyor. Ancak bazı zamanlarda bu ışıkları kapatmam gerekiyor (örneğin, gece çalışırken rahatsız oluyorum).

RGB ışıkları kapatmak için:
1. BIOS ayarları üzerinden mi yapmalıyım?
2. Anakart yazılımından mı kontrol ediliyor?
3. Yoksa fiziksel bir düğmesi mi var?

Sizin önerileriniz ve deneyimleriniz nelerdir? Bu konuda bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

RGB ışıkları kapatmak için ilk olarak anakartınızın yazılımını kontrol etmenizi öneririm. Örneğin, ASUS anakartlar için "Aura Sync" yazılımını, MSI için "Mystic Light" programını kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar üzerinden ışıkları tamamen kapatma seçeneğini bulabilirsiniz.

Eğer anakart yazılımı işe yaramazsa, kasa üzerinde fiziksel bir RGB kontrol düğmesi olup olmadığını kontrol edin. Bazı kasalarda bu tarz düğmeler bulunur ve ışıkları hızlıca kapatabilirsiniz.

Bazı RGB kontrolcülerde, doğrudan fanın bağlantısını anakarttan çıkarıp RGB ışığını devre dışı bırakabilirsiniz. Tabii bu fanın dönmesini etkilemez, sadece ışığı kapatır.

Benzer bir problem yaşamıştım. BIOS üzerinden RGB kontrolü yapabiliyorsunuz. Anakartınızın marka ve modeline göre BIOS ayarlarına girip RGB seçeneğini kapatmayı deneyin.

Eğer yazılım ve fiziksel düğme işe yaramazsa, RGB bağlantısını fanların üzerinden manuel olarak çıkarabilirsiniz. Ama dikkatli olun, bağlantıyı zarar vermeden çıkarın.

Anakartınızın marka ve modelini öğrenip o markanın RGB kontrol yazılımını indirin. Genelde çözüm orada oluyor.

Farklı RGB cihazlar için "OpenRGB" gibi evrensel bir yazılım deneyebilirsiniz. Ücretsiz bir programdır ve genelde tüm cihazları tanır.

Kendi kasamda BIOS üzerinden kapatmayı başaramamıştım, ancak anakart yazılımı (MSI Mystic Light) ile RGB'leri kontrol edebildim. Markaya göre değişiyor.

RGB ışıkların sürekli açık olması rahatsız edici olabiliyor. Bir kontrol yazılımı bulamazsanız, RGB bağlantısını fanlardan tamamen çıkarabilirsiniz.

Ben "iCUE" yazılımını kullanıyorum (Corsair ürünleri için). Eğer Corsair donanımınız varsa bunu tavsiye ederim.

Eğer hala çözemezseniz, fanları kontrol eden üreticinin web sitesinden teknik destek alabilirsiniz. Fanların modeli önemli.

Bios'tan kapatmayı denemek genelde en garanti çözüm olur. Yazılım ve düğmeler işe yaramazsa bağlantıyı manuel kesmeyi düşünebilirsiniz.