Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Klavyede Alt Tire (_) ve Orta Çizgi (-) Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar, klavyede alt tire (_) ve orta çizgi (-) yapma konusunda bazı sorunlar yaşıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve klavye ayarlarını sıfırlayarak çözdüm. Ayarlar > Aygıtlar > Yazı Tipi ve Klavye Ayarları'na gidip varsayılan ayarları yeniden yükleyebilirsin.
Doğru Enes, alt tire (_) için Shift + - kombinasyonunu kullanabilirsin. Ayrıca orta çizgi (-) yapmak için sadece eksi (-) tuşuna basman yeterlidir. Klavyenin dil ayarlarını kontrol etmek de faydalı olabilir.
Eğer klavyen Türkçe Q düzenindeyse, alt tire (_) için Shift + - tuşlarını kullanman gerekiyor. Klavyen İngilizce düzenindeyse de aynı kombinasyon geçerli. Eğer çalışmıyorsa, klavye ayarlarını kontrol etmeni öneririm.
Bazı kullanıcılar alt tire (_) ve orta çizgi (-) yaparken sorun yaşıyorsa, klavye sürücülerini güncellemeleri gerekebilir. Windows Aygıt Yöneticisi’ne gidip klavye sürücülerini güncelleyebilirsin.
Klavyede alt tire (_) ve orta çizgi (-) yapma sorunları genellikle yazılım kaynaklı olabilir. Bilgisayarını yeniden başlatarak ve klavye ayarlarını kontrol ederek sorunu çözebilirsin.
Klavyenin belirli tuşlarının çalışmaması donanımsal bir sorun olabilir. Farklı bir klavye deneyerek veya mevcut klavyeni temizleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsin.
Klavyenin dil ve bölge ayarlarını kontrol ettin mi? Yanlış bir dil seçildiğinde bu tür sorunlar ortaya çıkabilir. Windows Ayarları > Zaman ve Dil > Dil bölümüne giderek klavye düzenini kontrol et.
Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve klavye ayarlarını sıfırlayarak çözdüm. Ayarlar > Aygıtlar > Yazı Tipi ve Klavye Ayarları'na gidip varsayılan ayarları yeniden yükleyebilirsin.
Alt tire (_) ve orta çizgi (-) yapma sorunu, klavyenin fiziksel hasarından da kaynaklanabilir. Klavyeyi temizlemek veya değiştirmek gerekebilir. Klavyenin düzgün çalışıp çalışmadığını farklı bir cihazda test edebilirsin.