Lenovo B50-70 Laptop Hackintosh EFI Destekler mi?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, elimde Lenovo B50-70 model bir laptop var ve Hackintosh kurulumu yapmak istiyorum. Ancak EFI dosyası desteği ve bu modelin macOS uyumluluğu hakkında bilgiye ihtiyacım var. Özellikle hangi macOS sürümleriyle daha iyi çalıştığını veya herhangi bir özel konfigürasyon gerektirip gerektirmediğini öğrenmek istiyorum. Deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum!

Çözüm
Deneyimlerime göre Lenovo B50-70 Hackintosh kurulumu için OpenCore Bootloader daha iyi sonuç veriyor. Özellikle Intel HD Graphics 4400 için uygun kextleri kullanmanız gerekiyor.
Lenovo B50-70 için Hackintosh kurulumu yapan biri olarak şunu söyleyebilirim: Bu model genelde macOS Mojave ve Catalina sürümleriyle uyumlu çalışıyor. Ancak Wi-Fi kartı uyumsuz olduğu için değiştirilmesi gerekebilir.

EFI dosyası için özel olarak düzenlenmiş bir konfigürasyon bulmanız şart. Ayrıca BIOS ayarlarını kontrol edin; VT-d ve Secure Boot gibi özellikleri devre dışı bırakmalısınız.

Deneyimlerime göre Lenovo B50-70 Hackintosh kurulumu için OpenCore Bootloader daha iyi sonuç veriyor. Özellikle Intel HD Graphics 4400 için uygun kextleri kullanmanız gerekiyor.

Çözüm
Cihan'ın önerisine katılıyorum. OpenCore, bu model için Clover'a kıyasla daha stabil bir performans sunuyor. Özellikle trackpad ve ses için doğru kextleri seçmelisiniz.

Ayrıca Lenovo B50-70 için Hackintosh rehberlerinde verilen EFI dosyalarını kullanmadan önce kendi sisteminize göre özelleştirdiğinizden emin olun.

Eğer kurulum sırasında kernel panic ile karşılaşırsanız genelde hatalı kext seçiminden kaynaklanıyor. Config.plist ayarlarını gözden geçirin.

Lenovo B50-70, uyumlu bir donanım yapısına sahip. Ancak özellikle Wi-Fi ve Bluetooth kartını Broadcom ile değiştirdiğinizde daha iyi uyum sağlıyor.

Aynı modelde Hackintosh kullanıyorum ve BIOS sürümünüz güncel değilse bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Güncellemeyi deneyin.

Hackintosh için ideal bir model. Yine de pil ömrü ve uyku modunda bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu konuda DSDT düzenlemeleri yapmanız gerekebilir.

OpenCore kullanarak başarılı bir kurulum yaptım. Ancak doğru USB mapping yapmazsanız USB portlarında sorun yaşayabilirsiniz. Bu detayı atlamayın.

Yeni Konular

Geri