Linux'tan Windows'a Geçilmiyor

Çavuş

GadgetEfsanesi
Linux işletim sisteminden Windows'a geçiş yapmak istiyorum ancak bir türlü başaramıyorum. Boot sırasında Windows yükleme medyasını seçemiyorum ya da kurulum başlatılamıyor. Bu sorunu çözmek için neler yapmam gerektiğini detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz? Özellikle BIOS ayarları, UEFI/Legacy desteği ve disk formatlama konularında bilgi verirseniz çok sevinirim.

BIOS üzerinden Secure Boot'u devre dışı bırakmayı deneyin. Bu bazen boot edilebilen medyaların tanınmasını engelleyebilir.

BIOS/UEFI menüsünde 'Boot Priority' ayarlarını kontrol edin ve Windows kurulum USB'sini en üst sıraya taşıyın.

Çözüm
Linux yüklü bir disk varsa, diski tamamen silip Windows formatı için hazırlamayı deneyin. GParted gibi araçları kullanabilirsiniz.

USB medyanızın doğru çalışıp çalışmadığını başka bir bilgisayarda kontrol edin. Eğer sorun oradaysa yeni bir kurulum medyası oluşturun.

Eğer diskinizdeki veriler önemli değilse, temiz bir başlangıç için diski tamamen sıfırlayıp yeniden formatlamayı deneyebilirsiniz.

Kurulum sırasında herhangi bir hata kodu alıyorsanız, bunun ne anlama geldiğini araştırın. Genellikle çözüme yönlendiren ipuçları olur.

Yeni Konular

Geri