Mining Yapan Uygulama Tespit Edilip Nasıl Silinir?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda olağandışı yavaşlık ve CPU kullanımında artış fark ettim. Bir uygulamanın mining yaptığından şüpheleniyorum. Bu tür uygulamaları nasıl tespit edebilirim? Tespit ettikten sonra bunları güvenli bir şekilde kaldırmanın en etkili yolu nedir? Ayrıca ileride bu tür sorunları önlemek için neler yapmalıyım?

Teşekkürler.

Çözüm
Antivirüs yazılımlarının yanı sıra 'AdwCleaner' gibi araçlar kullanarak mining yazılımını kaldırabilirsiniz. Tarayıcı eklentilerine de dikkat edin.
Merhaba, Görev Yöneticisi'nde yüksek CPU kullanımı gösteren uygulamaları inceleyerek mining yapan programları tespit edebilirsiniz. Daha sonra antivirüs yazılımı kullanarak kaldırmayı deneyin. Güvenli modda tarama yapmayı da unutmayın.

Bazı mining yazılımları kendini gizleyebilir. Bunun için Malwarebytes gibi gelişmiş zararlı yazılım tespit araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca tarayıcı uzantılarını da kontrol edin.

Mining yazılımını tespit etmek için 'Process Explorer' gibi araçlar kullanabilirsiniz. Uygulamayı belirledikten sonra manuel olarak veya antivirüs yardımıyla kaldırabilirsiniz.

CPU ve GPU sıcaklıklarını sürekli izlemek, mining yapan uygulamaları tespit etmenize yardımcı olabilir. MSI Afterburner gibi araçlar bu konuda işinize yarar.

Mining yazılımını bulduğunuzda, sistemi temizlemek için sistem geri yükleme noktasını kullanmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca işletim sisteminizi güncel tutun.

Antivirüs yazılımlarının yanı sıra 'AdwCleaner' gibi araçlar kullanarak mining yazılımını kaldırabilirsiniz. Tarayıcı eklentilerine de dikkat edin.

Çözüm
Gelecekte bu tür yazılımları önlemek için güçlü bir güvenlik duvarı kullanın. Bilinmeyen yazılımları yüklemeyin ve dikkatli olun.

Mining uygulamalarını tespit ettikten sonra, Revo Uninstaller gibi yazılımlar kullanarak tüm artık dosyalarını temizleyin.

Yeni Konular

Geri