MMJoy ile Toggle Buton Yapılabilir mi?

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba, MMJoy yazılımını kullanarak bir toggle buton yapmam mümkün mü? Eğer mümkünse, nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bu konuda bilgi veya deneyimi olanların yardımını bekliyorum.

Çözüm
Toggle buton özelliğini eklemek için MMJoy'deki buton türü ayarlarını doğru yapmanız gerekiyor. Çözüm için bir rehber hazırladım, isterseniz paylaşabilirim.
MMJoy ile toggle buton yapmak mümkün. Bunun için MMJoy arayüzünde düğmenin giriş tipini 'toggle' olarak ayarlamanız gerekiyor. Butonları tanımlarken doğru portları seçtiğinizden emin olun.

Benzer bir projede toggle buton yapmıştım. Önemli olan mikrodenetleyici tarafında yazılımın doğru şekilde yapılandırılması. Hangi donanımı kullandığınızı belirtirseniz daha net yardımcı olabilirim.

Toggle butonları yapmak için genellikle firmware üzerinde belirli ayarları yapmanız gerekir. MMJoy'de bir makro veya profil oluşturmanız gerekebilir. Yazılım dökümantasyonuna göz atmayı deneyin.

Sadece MMJoy değil, aynı zamanda kullandığınız buton tipi de önemli. Toggle mekanizması yerine momentary bir buton mu kullanıyorsunuz? Yazılım ayarlarına buna göre dikkat edin.

USB HID cihazlar için MMJoy harika bir araç. Toggle butonlar için önce test modunda çalıştırıp yazılımda doğru şekilde tanındığından emin olun.

MMJoy'un yeni versiyonunda toggle özelliklerini daha iyi desteklediğini okumuştum. Ancak eski bir sürüm kullanıyorsanız, yazılım güncellemesini deneyin.

Bir LED ile test yapmayı deneyin. Toggle butonunuzun çalışıp çalışmadığını yazılım ve donanım tarafında anlamanın en kolay yolu bu olacaktır.

Butonun hangi pin'e bağlı olduğunu ve doğru şekilde lehimlenip lehimlenmediğini kontrol ettiniz mi? Toggle özelliği düzgün çalışmazsa fiziksel bağlantıları kontrol edin.

Kodlama tarafında herhangi bir işlem yaptınız mı? Örneğin, butonun her basışta durum değiştirmesi için bir yazılım düzenlemesi gerekebilir.

Toggle butonları MMJoy ile yapmak mümkün. Önce 'shift register' kullanımı hakkında bilgi edinmenizi öneririm. Butonların pin düzenini daha verimli hale getirebilir.

Toggle buton özelliğini eklemek için MMJoy'deki buton türü ayarlarını doğru yapmanız gerekiyor. Çözüm için bir rehber hazırladım, isterseniz paylaşabilirim.

Çözüm
Sonuç aldıysanız, bizimle paylaşabilirsiniz. Böylece diğer kullanıcılar da faydalanabilir.

Yeni Konular

Geri