NodeMCU WiFi Bağlanmama Sorunu

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

NodeMCU (ESP8266) kullanarak bir WiFi ağına bağlanmaya çalışıyorum ancak bağlantı kuramıyorum. SSID ve şifremi doğru girdiğimden eminim, fakat hala bağlantı sorunu yaşıyorum.

• Modem ayarlarında dikkat etmem gereken özel bir şey var mı?
  • Statik IP kullanmak işe yarar mı?
  • Kod tarafında özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?
  • Güç kaynağı veya kablo bağlantısı bu durumu etkileyebilir mi?

Bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Sorunu nasıl çözebileceğim konusunda fikirlerinizi almak isterim.

SSID ve şifreyi kesinlikle doğru yazdığınıza emin misiniz? Büyük-küçük harf duyarlılığı var. Ayrıca modeminizin 2.4GHz bandında çalıştığından emin olun.

Bazen modem kanal ayarları ESP8266 ile uyumlu olmayabiliyor. 1, 6 veya 11. kanalları deneyin, 12-13. kanallarda sıkıntı çıkabiliyor.

Statik IP kullanmak bağlantıyı hızlandırabilir. DHCP bazen IP atamayabiliyor. Kodunuza manuel bir IP adresi ekleyerek denediniz mi?

WiFi.begin() çağrısından sonra bağlanma sürecini bekleyen bir döngü eklediniz mi? Örneğin:

C++:
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
  delay(500);
  Serial.print(".");
}
Serial.println("Bağlandı!");
Bu kod, bağlanana kadar beklemenizi sağlar.

WiFi ağınıza başka cihazlar bağlanabiliyor mu? Eğer diğer cihazlar bağlanabiliyorsa, modemde MAC filtreleme gibi bir güvenlik önlemi açık olabilir.

Farklı bir modemle deneme şansınız var mı? Bazen bazı modemler ESP8266 ile uyumsuz olabiliyor. Özellikle eski firmware sürümlerinde bu tarz problemler yaşanabiliyor.

ESP8266 modülünü fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denemeyi düşündünüz mü? AT komutlarıyla AT+RESTORE komutunu kullanabilirsiniz.

WiFi modunu WiFi.mode(WIFI_STA); olarak ayarladınız mı? Aksi halde modül hem Access Point hem de İstasyon modunda çalışıyor olabilir ve bağlantı sorunu yaşatabilir.

Kodunuzda delay kullanımı fazla mı? Eğer uzun delay() komutları kullanıyorsanız, ESP8266 bağlantı sürecinde kesintiye uğrayabilir. yield() fonksiyonunu deneyebilirsiniz.

Modeminiz WPA3 güvenliği kullanıyorsa, ESP8266 bunu desteklemez. WPA2 olarak değiştirmeyi deneyin.

Yetersiz güç kaynağı nedeniyle bağlantı kopmaları yaşanabilir. 3.3V stabil bir kaynak kullanıyor musunuz? USB kablonuz yeterince kaliteli mi?

Yeni Konular

Geri