NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super mı vs AMD Radeon RX 9070 XT mi?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Son dönemde piyasaya sürülen ekran kartları arasında bir seçim yapmaya çalışıyorum: NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super mi yoksa henüz çıkmamış olan AMD Radeon RX 9070 XT mi beklemeye değer mi?

NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super:
  • CUDA Çekirdekleri: 8.448
  • Bellek: 16 GB GDDR6X
  • Bellek Hızı: 21 Gbps
  • Bellek Arayüzü: 256-bit
  • Artırılmış Saat Hızı: 2.640 MHz
  • Güç Tüketimi: 285W
  • Fiyat: 799 USD

AMD Radeon RX 9070 XT (Beklenen Özellikler):
  • Bellek: 16 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 20 Gbps
  • Bellek Arayüzü: 256-bit
  • Saat Hızı: Tahmini 2.500 MHz+
  • Güç Tüketimi: 280W civarı olabilir
  • Fiyat: 599-699 USD aralığında olması bekleniyor

Henüz piyasaya sürülmemiş olan 9070 XT, AMD'nin RDNA 4 mimarisi ve FSR 4.0 desteğiyle gelecek. Ancak NVIDIA'nın DLSS 3.0 teknolojisi ve daha olgun ray tracing desteği de önemli avantajlar sunuyor.

Sizce bekleyip AMD Radeon RX 9070 XT'yi almak mantıklı mı, yoksa RTX 4070 Ti Super'e yönelmek daha mı iyi olur? Görüşlerinizi bekliyorum!

Bence AMD'nin yeni nesil kartlarını beklemek mantıklı olabilir. Fiyat-performans açısından genellikle rekabetçi oluyorlar. Ancak NVIDIA'nın DLSS ve sürücü desteğini de göz ardı etmemek lazım.

Eğer acelen yoksa RX 9070 XT'nin incelemelerini beklemek iyi olabilir. Ancak acil ihtiyacın varsa RTX 4070 Ti Super şu anda oldukça güçlü bir kart.

RDNA 4 mimarisiyle gelen yenilikler merak uyandırıcı ama AMD'nin ilk sürüm kartlarında bazen optimizasyon sorunları olabiliyor. Beklemek riskli olabilir.

RX 9070 XT'nin fiyatı rekabetçi olacaksa ve AMD yazılım tarafında kendini geliştirdiyse, beklemeye değer olabilir. Ama şu an en güvenilir seçenek 4070 Ti Super gibi görünüyor.

Ben NVIDIA'nın kartlarını daha stabil buluyorum, özellikle uzun vadede sürücü desteği ve oyun optimizasyonu açısından. Bekleyip riske girmek yerine 4070 Ti Super almak daha mantıklı olabilir.

Eğer yeni nesil oyunlarda ray tracing önemliyse NVIDIA daha iyi bir seçenek. Ama AMD'nin kartı daha uygun fiyatlı çıkarsa, fiyat-performans avantajı olabilir.

Yeni Konular

Geri