PlayStation 5 DualSense Kolunu Lenovo LOQ ile Kullanmak Mümkün mü?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır FC 25 oynamayı bekliyordum. Geçenlerde Lenovo LOQ 15IRX9 serisi laptopumu aldım. Özellikleri gayet güçlü:

- **Ekran kartı:** NVIDIA GeForce RTX 4060
- **RAM:** 32 GB DDR5
- **İşlemci:** Intel Core i7-13650HX

Performans anlamında hiçbir sıkıntım yok, oyun ultra ayarlarda harika çalışıyor. Ancak bir sorunum var: Klavye ile oynarken rahat edemiyorum. Kontroller bir türlü istediğim gibi olmuyor ve oyun zevkimi baltalıyor.

Elimde sadece **DualSense PlayStation 5** kolu var. PlayStation 5 konsolum olmadığı için bu kolu bilgisayara bağlayıp bağlayamayacağımı bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir bağlantı yapmadım. Bluetooth üzerinden mi bağlanmalıyım, yoksa bir kablo mu gerekli? Ayrıca FC 25, DualSense'in tüm özelliklerini destekliyor mu?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum!

DualSense kolunu PC'ye bağlamak oldukça kolay. Eğer Bluetooth özelliğin varsa, kablosuz bir şekilde bağlayabilirsin. Windows'da cihazlar sekmesine giderek 'Yeni cihaz ekle' seçeneğini kullan. Ancak kablosuz yerine USB-C kablosu kullanırsan daha stabil bir bağlantı elde edersin.

FC 25, DualSense'in titreşim motorlarını ve uyumsal tetiklerini destekliyor. Ama bunun için Steam üzerinden oyunu çalıştırman ve Steam Ayarları > Denetleyici Ayarları kısmında PlayStation desteğini aktif etmen gerekiyor.

Benzer bir sistemle DualSense kullandım. Bluetooth bağlantısında bazen gecikmeler oluyor. Eğer rekabetçi oynuyorsan mutlaka kabloyla bağlamanı tavsiye ederim. Ayrıca Windows için DualSense driver'larını indirmen gerekebilir.

Cihan, DualSense için DSX gibi bir yazılım kullanabilirsin. Bu yazılım sayesinde kolun tüm özelliklerini PC üzerinde aktif hale getirebilirsin. Özellikle titreşim ve tetikleyici hassasiyeti için faydalı.

Lenovo LOQ’un Bluetooth sürümünü kontrol et. Eğer eski bir versiyonsa, uyumsuzluk olabilir. Ayrıca kolun tam şarjlı olduğundan emin ol, çünkü düşük şarjda bazı özellikler çalışmayabilir.

Eğer Steam harici bir platformda oyunu oynuyorsan, DualSense desteklenmeyebilir. Bunun için bir kontrolcü emülatörü kurabilirsin. Örneğin, DS4Windows bu konuda iyi bir seçenek.

Kablo ile bağlarsan kesinlikle daha iyi bir performans alırsın. Özellikle uzun oyun seanslarında Bluetooth bağlantısı kesilebilir ve bu da sinir bozucu olabilir.

DualSense’in kablosuz bağlanma süreci genelde kolaydır ama bazı durumlarda cihaz eşleşmez. Eğer sorun yaşarsan cihazı eşleştirmeden önce PS ve Paylaşım tuşlarına birlikte basılı tutarak cihazı eşleştirme moduna almayı unutma.

FC 25 gibi modern oyunlarda DualSense ile inanılmaz bir deneyim yaşayabilirsin. Ancak bazı özellikler, oyunun yapımcısının bu desteği eklemesine bağlı. Bunun için oyunun güncellemelerini takip etmeni öneririm.

Eğer Steam kullanıyorsan, büyük ihtimalle hiçbir ek yazılıma ihtiyacın kalmaz. Ancak doğrudan Bluetooth ile bağladığında ses çıkışı gibi özellikler çalışmayabilir. Bunun için kontrolcü ayarlarını dikkatlice yapılandır.

Ben de DualSense kullanıyorum. Kolu ilk kez bağladığında bazen Windows tanımayabiliyor. Cihaz Yöneticisi’nden kontrolcü sürücülerini güncellemek gerekebilir.

FC 25 oynarken DualSense’in uyumsal tetikleyicileri ve titreşimleri harika bir deneyim sunuyor. Ancak özelliklerden tam anlamıyla faydalanmak için oyunu Steam üzerinden çalıştırman önemli. Epic Games’te bu tür destek her zaman olmuyor.

Geri