R5 7500F & RX 7800 XT sistemde ekran kararıyor?

Cihan

GadgetEfsanesi
Yeni topladığım R5 7500F ve RX 7800 XT sistemde oyun oynarken ekran birden kararıyor. Genelde yük altındayken oluyor. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim ve güç bağlantılarını kontrol ettim. Sorunun nedenini tam olarak anlayamıyorum. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı?

Çözüm
Ekran kararması sürücü kaynaklı. DDU ile eski sürücüleri tamamen kaldır temiz bir kurulum yapmayı dene. AMD’nin sitesindeki en güncel sürücüyü indir ve kur. Özellikle WattMan ayarlarında herhangi bir manuel hız aşırtma varsa sıfırla.
Bende de RX 7800 XT var. Bir ara ekran kararması yaşadım. Sorun PSU yetersizliği çıktı. PSU'nun watt değerini kontrol et. Özellikle bu kadar güçlü bir ekran kartı için 750W üzeri bir PSU gerekli.

Ekran kararması sürücü kaynaklı. DDU ile eski sürücüleri tamamen kaldır temiz bir kurulum yapmayı dene. AMD’nin sitesindeki en güncel sürücüyü indir ve kur. Özellikle WattMan ayarlarında herhangi bir manuel hız aşırtma varsa sıfırla.

Çözüm
Ekran kablosunu da kontrol et. HDMI veya DisplayPort kablolarında sorun olabilir. Başka bir kablo ile test et. Ayrıca monitörün güç bağlantısını da kontrol et.

Kasada hava akışı yeterli mi? Yük altındayken sıcaklıklar yükselir ve bu da kararma sorunlarına yol açar. Kasada ekstra fan takarak soğutmayı iyileştir.

Geri