R5 7500F ve RTX 3080 Gaming Sistemi Alınır mı?

Muzo

GadgetEfsanesi
Eklenen ekran görüntülerindeki sistem oldukça etkileyici bir şekilde tasarlanmış. Sistemin öne çıkan özelliklerini aşağıda sıraladım:

• Ekran Kartı: Zotac Gaming 3X Fanlı ARGB Model NVIDIA GeForce RTX 3080 GDDR6 (Sıfır dengi, 7 ay oyun geçmişli, 1 yıl garantili).
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F 12 çekirdekli DDR5 destekli gaming işlemci (Sıfır).
  • RAM: 32 GB G-Skill RGB DDR5 6000 MHz RAM (Sıfır).
  • Depolama: 1 TB Kingston NVMe SSD (3500 MB/s okuma hızına sahip, sıfır).
  • Anakart: MSI Pro Series B650, DDR5 destekli, yeni nesil chipset anakart.
  • Soğutma: Rampage Helios C17, 360 mm sıvı soğutma sistemi (ARGB destekli).
  • Kasa: Özel tasarım, tamper camlı, 10 ARGB fanlı oyuncu kasası.
  • PSU: Corsair RM750 750W 80+ Plus sertifikalı güç kaynağı.

Fiyatı: 42.999 TL

Screenshot_2025-01-17-08-56-24-736_com.instagram.android.webp
Screenshot_2025-01-17-08-56-35-068_com.instagram.android.webp

Bu sistemi fiyat/performans açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Oyun, yayıncılık veya profesyonel iş yükleri için uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Alternatif sistem önerileriniz var mı? Görüşlerinizi paylaşın.

Bu sistem oyun için fazlasıyla yeterli görünüyor. Ancak RTX 3080 artık biraz eski bir kart sayılabilir. Alternatif olarak RTX 4070 düşünebilirsiniz.

Ryzen 5 7500F ilginç bir işlemci, ancak performansını görmek için detaylı testlere ihtiyaç var. Bu fiyata biraz daha iyi bir ekran kartı seçilebilir.

Bu sistemi almayı düşünenler PSU gücüne dikkat etmeli. 750W, bu donanım için tam sınırda olabilir.

Benzer bir sistem kullanıyorum ve oyunlarda çok iyi sonuçlar alıyorum. Ancak soğutma sistemi biraz gürültülü olabilir.

Bu sistem yayıncılık yapmayı düşünenler için oldukça uygun görünüyor. Ancak stokları kontrol etmekte fayda var.

Ben fiyat/performans açısından mantıklı buluyorum. RTX 3080, güncel oyunlarda hâlâ yeterli performans veriyor.

Fiyat biraz tuzlu ama özellikle RGB fanlar ve kasa tasarımı görsel olarak etkileyici. Ancak fiyatı düşünecek olursak alternatifler değerlendirilebilir.

Yeni Konular

Geri