R5 7600 & RX 7800 XT Sistemde Harici Ekran Kartı Çalışmıyor

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Yeni topladığım Ryzen 5 7600 ve RX 7800 XT sistemimde harici ekran kartını çalıştıramıyorum. Anakartın BIOS ekranına bile ulaşamıyorum. Harici ekran kartını taktığımda sistemde hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Dahili grafik birimi üzerinden görüntü alabiliyorum.

Sistemin detayları:

• İşlemci: Ryzen 5 7600
  • Ekran Kartı: RX 7800 XT
  • Anakart: ASUS TUF B650-PLUS
  • RAM: Corsair Vengeance 16GB DDR5 6000MHz
  • PSU: Cooler Master 750W Gold

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Kart mı arızalı, yoksa BIOS ayarlarından mı bir şeyler yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, ekran kartının güç bağlantılarını kontrol ettin mi? RX 7800 XT gibi güçlü kartlarda ekstra güç bağlantıları tam oturmadığında bu tür sorunlar yaşanabilir.

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. BIOS üzerinden harici ekran kartını birincil görüntü kaynağı olarak seçmeyi dene. Bu, sorunu çözebilir.

Ekran kartını başka bir sistemde test ederek çalışıp çalışmadığını kontrol et. Eğer başka bir sistemde de çalışmıyorsa kart arızalı olabilir.

Anakartın BIOS güncellemesi gerekli olabilir. RX 7800 XT gibi yeni nesil kartlar, eski BIOS sürümleriyle uyumlu olmayabilir. Güncelleme yapmayı dene.

Çözüm
Monitörü yanlış girişe bağlamış olabilir misin? Harici ekran kartına bağlandığından emin ol. Çoğu zaman bu basit bir çözüm oluyor.

Yeni Konular

Geri