R7 9700X için anakart önerisi

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve AMD Ryzen 7 9700X işlemciyi kullanmayı planlıyorum. Bu işlemci için hangi anakartları önerirsiniz? Özellikle VRM kalitesi, soğutma performansı ve fiyat-performans açısından değerlendirme yapabilir misiniz? Bütçem yaklaşık 5000-7000 TL civarında. Önerileriniz ve tecrübeleriniz benim için çok değerli.

Teşekkürler!

Bence ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi iyi bir seçenek olabilir. VRM soğutması güçlü ve uzun vadede dayanıklı bir anakart.

MSI MAG B650 Tomahawk WiFi modelini öneririm. VRM kalitesi iyi ve BIOS arayüzü de oldukça kullanıcı dostu.

Gigabyte B650 AORUS Elite AX güzel bir seçenek olabilir. Özellikle WiFi 6 desteği ve sağlam VRM ile dikkat çekiyor.

Eğer biraz daha bütçeyi zorlayabilirsen X670 çipsetli anakartlar daha iyi olabilir. ASUS TUF Gaming X670E-Plus öneririm.

Bence de MSI MAG B650 Tomahawk iyi bir seçim. Özellikle uzun ömürlü ve stabil bir sistem istiyorsan değerlendirmelisin.

Eğer RGB seviyorsan ve görselliğe önem veriyorsan ASRock B650E Steel Legend modeline bakabilirsin.

Gigabyte B650 AORUS Pro AX modelini kullanıyorum, VRM sıcaklıkları oldukça düşük ve stabil çalışıyor.

Bütçen dahilinde ASUS PRIME B650-PLUS modeli de değerlendirilebilir, özellikleri fena değil.

Bence ikinci el piyasasına da bakabilirsin. X570 anakartlar da hala güçlü ve uygun fiyatlı bulunabiliyor.

Geri