Raspberry Pi 3'ü Telefona Bluetooth ile Klavye Olarak Kullanmak

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Raspberry Pi 3 cihazımı Bluetooth üzerinden telefonuma klavye olarak bağlamak istiyorum. bluez ve hidd komutlarını denedim ancak telefonla eşleştirme sırasında hata alıyorum. Telefon cihazı görüyor ancak bağlantı sırasında 'desteklenmiyor' uyarısı veriyor. Bu sorunu çözmek için hangi ayarları yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bu hatayı aşmak için Raspberry Pi'nin klavye HID profili olarak çalışması gerekebilir. Bunun için bluez'ün en güncel sürümünü yükleyip ilgili profilleri aktifleştirdiğinizden emin olun. Bir script ile otomasyonu da düşünebilirsiniz.
Merhaba, Raspberry Pi üzerinde bluez paketinin doğru sürümde olduğundan emin olun. Ayrıca, sudo bluetoothctl ile cihazınızı eşleştirmeyi deneyebilirsiniz. Burada cihazınızı önce pair ardından trust olarak işaretlemelisiniz.

Bu tür sorunları çözmek için Raspberry Pi'de hidclient kurulumunu deneyebilirsiniz. Kurulum sonrası telefonun HID bağlantılarını destekleyip desteklemediğini kontrol edin.

Bu hatayı aşmak için Raspberry Pi'nin klavye HID profili olarak çalışması gerekebilir. Bunun için bluez'ün en güncel sürümünü yükleyip ilgili profilleri aktifleştirdiğinizden emin olun. Bir script ile otomasyonu da düşünebilirsiniz.

Çözüm
Soykann'ın önerisine ek olarak, HID profilini aktifleştirmek için Raspberry Pi'nizin Bluetooth ayarlarında ControllerMode kısmını dual olarak ayarlayın. Bu genellikle bağlantı sorunlarını çözüyor.

Alternatif olarak, Raspberry Pi'nize bir HID emülasyon kütüphanesi yüklemeyi deneyebilirsiniz. Python tabanlı bazı kütüphaneler bu işi kolaylaştırabiliyor.

Yeni Konular

Geri