Raspberry Pi hangi ülkede üretiliyor?

Kenan

GadgetEfsanesi
Raspberry Pi'nin hangi ülkede üretildiğini ve geliştirildiğini merak ediyorum. Bu cihazın üretim süreci ve merkezi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çözüm
Raspberry Pi, İngiltere merkezli bir cihazdır. Raspberry Pi Foundation, İngiltere'de kurulmuş ve cihazın geliştirilmesi bu ülkede yapılmıştır.
Raspberry Pi, İngiltere merkezli bir cihazdır. Raspberry Pi Foundation, İngiltere'de kurulmuş ve cihazın geliştirilmesi bu ülkede yapılmıştır.

Çözüm
Cihazların üretimi büyük ölçüde İngiltere'de gerçekleşiyor, ancak bazı modellerin üretimi Çin gibi diğer ülkelerde yapılmış olabilir. Özellikle büyük üretim ihtiyaçları için farklı ülkelerden destek alabiliyorlar.

Raspberry Pi Foundation, Cambridge, İngiltere'de bulunmaktadır. Bu nedenle cihazın tasarımı ve geliştirilmesi burada yapılır.

Evet, Raspberry Pi İngiltere merkezlidir. Ancak global olarak erişilebilir olduğu için dünya genelinde birçok ülkede satılıyor.

Raspberry Pi'nin İngiltere'de üretildiğini doğrulamak için cihazın üzerindeki seri numarasını kontrol edebilirsiniz. Bazı modellerde 'Made in UK' etiketi bulunur.