Raspberry Pi Pico LCD 16x2 Ekran Görüntü Gelmiyor

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Raspberry Pi Pico ile bir 16x2 LCD ekran kullanıyorum, ancak ekranda herhangi bir görüntü alamıyorum. Bağlantıları kontrol ettim ve kodda bir hata olmadığını düşünüyorum.

Denediğim Çözümler:
1. Potansiyometre ile kontrast ayarını kontrol ettim.
2. I2C bağlantısını doğru şekilde yaptım.
3. LCD'nin GND ve VCC bağlantılarının doğru olduğundan emin oldum.

Sorularım:
1. Bu sorunun olası diğer nedenleri nelerdir?
2. Kod tarafında dikkat etmem gereken bir şey var mı?
3. Başka bir donanım veya yazılım kontrolü yapmalı mıyım?

Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kontrast ayarı genellikle görüntü olmama sorunlarının başlıca nedenidir. Potansiyometreyi biraz daha ayarlayıp ekranın herhangi bir satırında siyah bir çubuk görünmesini kontrol edin.

Eğer I2C kullanıyorsanız, I2C adresini i2c.scan() komutuyla kontrol edin. Yanlış adres seçildiğinde ekran çalışmaz.

Çözüm
GND ve VCC bağlantılarının doğru olduğundan emin olun. Bazı durumlarda LCD'nin arka ışığı yanar, ancak veri iletişimi olmaz.

Kodunuzu kontrol ederken kütüphanenin doğru şekilde yüklendiğinden ve çalıştığından emin olun. lcd.clear() veya benzeri bir komut eksikse ekran boş kalabilir.

Eğer ekranın sadece ışığı yanıyorsa, veri ve saat pinlerinin (SDA ve SCL) doğru GPIO pinlerine bağlı olduğundan emin olun.

Bağlantı kablolarının sağlam olduğundan ve breadboard üzerinde yanlış bir temas olmadığından emin olun. Çoğu zaman bağlantı sorunları bu tür hatalara yol açar.

Kodunuzda LCD'nin adresini tanımladığınız kısımda bir hata olabilir. I2C adresini doğruladıktan sonra kodu yeniden gözden geçirin.

LCD'nin datasheet'ini kontrol ederek pin bağlantılarını doğru şekilde yaptığınızdan emin olun. Özellikle RS, RW ve Enable pinleri önemlidir.

Eğer kullanılan GPIO pinleri başka bir cihaz tarafından da kullanılıyorsa bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Pin çakışmalarını kontrol edin.

Yeni Konular

Geri