Raspberry Pi Zero W WiFi Çalışmıyor

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Raspberry Pi Zero W cihazımı kurdum ancak WiFi bağlantısı kuramıyorum. Network ayarlarını kontrol ettim ve wpa_supplicant dosyasını düzenledim ama yine de cihaz ağa bağlanmıyor. LED ışıklar normal şekilde yanıyor ancak IP adresi alamıyorum gibi görünüyor.

Bu konuda herhangi bir çözüm öneriniz var mı? Özellikle DHCP veya başka bir ayar sorunundan kaynaklanıyor olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sorun büyük olasılıkla wpa_supplicant dosyasından kaynaklanıyor. Dosyanın doğru yerde olduğundan ve "country=" satırını düzgün bir şekilde ayarladığından emin ol. Ayrıca, terminalden sudo iwlist wlan0 scan komutuyla WiFi ağlarını görebiliyor musun?
Merhaba Emre, wpa_supplicant dosyasını kontrol ederken SSID ve şifre bilgilerini doğru girdiğinden emin misin? Ayrıca dosyanın "UTF-8" formatında ve doğru izinlerle yazıldığından emin ol. Bir de WiFi kanalını kontrol edebilirsin.

Bazen DHCP sorunları olabiliyor. Modemin DHCP ayarlarını kontrol etmeyi dene. Ayrıca, statik bir IP adresi atamayı deneyebilirsin.

Sorun büyük olasılıkla wpa_supplicant dosyasından kaynaklanıyor. Dosyanın doğru yerde olduğundan ve "country=" satırını düzgün bir şekilde ayarladığından emin ol. Ayrıca, terminalden sudo iwlist wlan0 scan komutuyla WiFi ağlarını görebiliyor musun?

Çözüm
Türk'ün önerisine katılıyorum. iwlist komutu ağ taraması için iyi bir yol. Eğer ağ görünmüyorsa donanımsal bir sorun olabilir.

sudo raspi-config ile WiFi bölgenizi doğru ayarladığınızdan emin olun. Yanlış ülke seçimi WiFi frekans sorunlarına yol açabilir.

Bir de modeminizin MAC adres filtrelemesini kapatmayı deneyebilirsiniz. Bazen bu tür bir kısıtlama bağlantı problemlerine yol açabiliyor.

Yeni Konular

Geri