Realtek Audio Console Çalışmıyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Windows 11 kullanıyorum ve "Realtek Audio Console" uygulamasını açmaya çalıştığımda sürekli hata alıyorum. Uygulama ya hiç açılmıyor ya da "Uygulama bu sistemle uyumlu değil" uyarısı veriyor. Bu sorunu çözmek için neler yapmam gerektiğini bilen var mı? Driver güncellemeleri ve diğer adımları denememe rağmen sonuç alamadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Bu sorun genellikle eski veya uyumsuz sürücülerden kaynaklanır. Öncelikle Realtek Audio sürücünüzü cihaz üreticisinin web sitesinden indirip kurmayı deneyin.

Benzer bir problem yaşadım. Aygıt Yöneticisi'nde Realtek ses aygıtını kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin. Windows otomatik olarak sürücüyü tekrar yükler.

Sorununuzu çözmek için şu adımları deneyin: 1) Realtek Audio Console'u kaldırın, 2) En son sürücüyü yükleyin, 3) Microsoft Store'dan uygulamayı tekrar indirin.

Aygıt Yöneticisi'nden ses sürücüsünü kaldırdıktan sonra üreticinin önerdiği sürücü kurulumunu yapın. Windows'un otomatik yüklediği sürücüler bazen sorun yaratabiliyor.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, BIOS güncellemesini de kontrol edebilirsiniz. Ses çipine bağlı hatalar bazen buradan kaynaklanabilir.

Bende aynı sorun vardı, Realtek Audio sürücüsünü cihaz üreticisinin destek sayfasından indirip kurduğumda çözüldü.

Çözüm
Realtek Audio Console için Microsoft Store bağlantısını kontrol edin. Uygulama bazen yanlış yüklenmiş olabiliyor.

Cihaz üreticisinin önerdiği ses sürücüsünü indirmek genelde işe yarar. Windows Update bazen uyumsuz sürücüler yükleyebiliyor.

Geri