Realtek PCI-e GBE Family Controller Hatası Veriyor?

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Bilgisayarımda Realtek PCI-e GBE Family Controller ile ilgili bir hata alıyorum. Ağ bağlantım tamamen kesildi ve cihaz yöneticisinde "Cihaz düzgün çalışmıyor" şeklinde bir hata mesajı görüntüleniyor. Sürücüyü güncelledim ama sorunu çözemedim. Bu hatayı nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyin:

1. Sürücüyü Kaldır ve Yeniden Yükle:
- Cihaz Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı bulun.
- Sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneğini seçin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

2. Resmi Sürücüyü Yükleyin:
- Realtek'in resmi web sitesinden uyumlu sürücüyü indirip manuel kurulum yapın.

3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihaz Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
- Güç Yönetimi sekmesinden "Bilgisayar bu cihazı kapatarak güç tasarrufu yapsın" seçeneğini kaldırın.

4. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin:
- Kablonuzda veya bağlantı noktalarında fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol edin...
Bu sorun genellikle sürücü uyumluluğundan kaynaklanıyor. Realtek'in resmi sitesinden doğru sürücüyü indirip temiz bir kurulum yapmayı deneyin.

Cihaz yöneticisinde bu cihazı kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows otomatik olarak doğru sürücüyü yüklemeye çalışacaktır.

Sorunu çözmek için BIOS güncellemeyi de düşünebilirsiniz. Anakart üreticinizin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip yüklemeyi deneyin.

Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları deneyin:

1. Sürücüyü Kaldır ve Yeniden Yükle:
- Cihaz Yöneticisi'nden Realtek PCI-e GBE Family Controller'ı bulun.
- Sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneğini seçin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

2. Resmi Sürücüyü Yükleyin:
- Realtek'in resmi web sitesinden uyumlu sürücüyü indirip manuel kurulum yapın.

3. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Cihaz Yöneticisi'nde ağ bağdaştırıcınıza sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
- Güç Yönetimi sekmesinden "Bilgisayar bu cihazı kapatarak güç tasarrufu yapsın" seçeneğini kaldırın.

4. Fiziksel Bağlantıları Kontrol Edin:
- Kablonuzda veya bağlantı noktalarında fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

5. BIOS Güncelleme:
- Anakart üreticinizin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirip güncelleyin.

Bu yöntemlerden biri işe yaramalı. Eğer sorun devam ederse, farklı bir ağ bağdaştırıcısı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çözüm
TechGuru'nun önerdiği adımları denedikten sonra sorun çözülmezse, Windows 10'un Ağ Sorun Gidericisi'ni kullanmayı deneyebilirsiniz.

Ağ bağdaştırıcısının donanımsal bir sorun yaşama ihtimali de var. Farklı bir sistemde test ederek donanımı kontrol edebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşadım ve anakart üzerindeki Ethernet portunu temizledikten sonra düzeldi. Tozlanma ve oksitlenme sorunlara neden olabiliyor.

Ağ bağdaştırıcınızın çalışmaması, işletim sistemindeki bir hata nedeniyle de olabilir. Windows'u onarmayı veya yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Eğer BIOS güncellemesi yapacaksanız, işlem sırasında bilgisayarın kapanmamasına dikkat edin. Aksi halde sistem çalışmayabilir.

Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlamak için Ubuntu gibi farklı bir işletim sistemi üzerinden test yapabilirsiniz.

Geri