Valorant FPS Düşüş Sorunu ve Çözüm Önerileri

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Valorant oynarken FPS düşüşleri yaşıyorum. Özellikle son güncellemelerden sonra bu sorun artmaya başladı. Sistem özelliklerim oyunu rahatça çalıştıracak seviyede olmasına rağmen, ani FPS düşüşleri oyun deneyimini olumsuz etkiliyor. Bu sorunu yaşayan başka biri var mı? Çözüm önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Ben de benzer bir sorun yaşıyordum. Ekran kartı sürücülerimi güncelledikten sonra sorun çözüldü. Sürücü güncellemeyi kontrol ettiniz mi?

Ayarlarınızı optimize etmeyi deneyin. Grafik ayarlarını düşük seviyelere çekmek FPS düşüşlerini azaltabilir.

Oyun dosyalarını doğruladınız mı? Bazen eksik veya bozuk dosyalar bu tür sorunlara yol açabiliyor.

RAM kullanımı da önemli bir faktör. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin.

Aynı sorunu yaşıyordum. FPS sabitleme seçeneğini açarak ve VSync'i kapatarak bir miktar düzelme sağladım.

Son güncellemeler bazen eski donanımlarla uyumsuzluk yaratabiliyor. Sisteminiz için önerilen minimum gereksinimleri tekrar gözden geçirin.

Oyunu tam ekran modunda mı yoksa pencerede mi oynuyorsunuz? Tam ekran modunda daha stabil performans alabilirsiniz.

Güç planı ayarlarını yüksek performans olarak değiştirirseniz FPS düşüşü azalabilir.

Geri