Regedit default değerleri nedir?

Emre

GadgetEfsanesi
Windows'ta Regedit içinde bazı değerleri yanlışlıkla değiştirdim ve varsayılan (default) değerlere nasıl döneceğimi bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Sistem ayarlarını bozmadan bu değişiklikleri nasıl geri alabilirim?

Regedit ayarlarını geri almak için Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanabilirsiniz. Geri yükleme noktası oluşturduysanız bu yöntem etkili olur.

Varsayılan değerleri bilmek zor olabilir ama 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını onarabilirsiniz. Bu, regedit hatalarını da düzeltebilir.

Eğer elinizde regedit yedeği yoksa, internette ilgili anahtarlar için varsayılan değerleri bulup manuel olarak girmeniz gerekebilir.

Windows işletim sistemini yeniden yüklemeden varsayılan regedit ayarlarına dönmek zordur. Bu yüzden her zaman değişiklik yapmadan önce yedek alınmasını öneriyorum.

Regedit'i düzenlemeden önce yedek almadıysanız, Windows'un onarım seçeneğini kullanarak fabrika ayarlarına dönebilirsiniz.

Belirli bir anahtarın varsayılan değerini öğrenmek istiyorsanız, temiz bir Windows kurulumundan karşılaştırma yapabilirsiniz.

Sorununuzu çözmek için "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu işlem eksik veya bozuk sistem dosyalarını düzeltebilir.

Çözüm
Regedit yedeğiniz yoksa, Sistem Geri Yükleme veya DISM komutları en iyi yöntemlerdir. Ancak dikkatli olun, yanlış komutlar başka sorunlara neden olabilir.

Regedit'te yanlış bir değer girdiğinizde, genelde bu sistemin çalışmasını etkiler. Eğer hangi anahtarı değiştirdiğinizi biliyorsanız, manuel olarak düzeltin.

Regedit yedekleme yapmadan işlem yaptıysanız, bu genelde sistemin kararlılığını bozar. Bir yedekleme yazılımı kullanarak çözüm arayın.

Gelecekte bu tür sorunları önlemek için, regedit düzenlemesi yapmadan önce mutlaka Export özelliği ile yedek alın. Şu an için onarım komutlarını kullanabilirsiniz.

Geri