RTX 3050 ile RDR2'de 5-20 FPS almak normal mi?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba, RTX 3050 ekran kartı ve aşağıdaki sistem özelliklerine sahip bir bilgisayarım var:

• İşlemci: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz 2.69 GHz
  • RAM: 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 3050 (60+15W)
  • Sistem Türü: 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci

Red Dead Redemption 2 oynarken 5-20 FPS arasında bir performans alıyorum. Bu durum normal mi? Bu kadar düşük FPS'in nedeni ne olabilir ve çözüm yolları neler olabilir? Özellikle grafik ayarları ve sürücü optimizasyonları konusunda önerilere açığım.

Çözüm
RTX 3050 için RDR2'de 5-20 FPS almak normal değil. Sorun, termal throttling olabilir. Laptopunuzun sıcaklık değerlerini kontrol edin ve gerekiyorsa temizleme yapın ya da soğutucu kullanın. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası'nda performans modunu etkinleştirdiğinizden emin olun.
RTX 3050, Red Dead Redemption 2 gibi ağır bir oyun için 1080p orta-yüksek ayarlarda oynanabilir performans sağlamalıdır. Bu kadar düşük FPS, büyük ihtimalle oyunun grafik ayarlarının çok yüksek olması ya da NVIDIA sürücülerinin güncel olmamasından kaynaklanabilir. DirectX sürümünü Vulkan olarak değiştirmeyi deneyebilirsin.

FPS'in düşük olmasının bir diğer sebebi, laptopun güç modunda çalışıyor olması olabilir. Pil tasarruf modunda oynuyorsanız, performans moduna almayı ve oyun sırasında cihazın prizde takılı olduğundan emin olmayı deneyin.

RTX 3050 için RDR2'de 5-20 FPS almak normal değil. Sorun, termal throttling olabilir. Laptopunuzun sıcaklık değerlerini kontrol edin ve gerekiyorsa temizleme yapın ya da soğutucu kullanın. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası'nda performans modunu etkinleştirdiğinizden emin olun.

Çözüm
Emre'nin dediği gibi termal throttling önemli bir faktör olabilir. Buna ek olarak, oyun içi ayarları düşük-orta seviyeye çekmek ve gereksiz arka plan uygulamalarını kapatmak da FPS'i artırabilir.

Hangi grafik ayarlarında oynadığını belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz. RTX 3050, 60+15W TGP ile en fazla 1080p düşük-orta ayarlarda rahat çalışır.

Windows güç planını "Yüksek Performans" moduna aldığınızdan emin olun. Ayrıca NVIDIA'nın en güncel oyun sürücüsünü kurmanız gerekiyor.

Eğer laptopta Optimus teknolojisi varsa, oyun RTX 3050 yerine dahili Intel grafik birimini kullanıyor olabilir. NVIDIA Denetim Masası'ndan oyunun RTX 3050'yi kullandığından emin olun.

Ayrıca laptopun soğutma performansını artırmak için altına bir laptop standı alabilirsin. Bu tarz durumlarda sıcaklık düşüşü FPS'i de artırabilir.

RDR2 gibi oyunlar için oyun içi grafik ayarlarını 'Balanced' olarak seçmek genelde daha iyi sonuç veriyor. Özellikle Shadow ve Reflection ayarlarını düşürmeyi deneyin.

Laptopun güç profili dışında, SSD'nin doluluk oranı da performansı etkileyebilir. Oyunun kurulu olduğu diskte yeterli boş alan olduğundan emin olun.

Eğer tüm bu yöntemler işe yaramazsa, oyunu yeniden yükleyip temiz bir kurulum yapmayı deneyin. Bazı dosya bozulmaları FPS sorunlarına neden olabilir.

DirectX 12 yerine Vulkan API kullanman gerektiğini öneririm. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası'nda enerji yönetimi modunu 'Maksimum Performans' olarak ayarlayın.

Yeni Konular

Geri