RTX 4060 Ti Kaç Watt PSU Gerektirir?

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, RTX 4060 Ti için kaç wattlık bir güç kaynağı (PSU) önerirsiniz? Sistemime uygun PSU seçmek istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Çözüm
Kendi sistemimde RTX 4060 Ti kullanıyorum. 600W kaliteli bir PSU ile sorunsuz çalışıyor. Ancak PSU kalitesi çok önemli, watt yetse bile dengesiz güç sorun yaratabilir.
Nvidia genelde RTX 4060 Ti için minimum 550W PSU öneriyor, ama sistemin geri kalan bileşenlerine bağlı olarak 650W tercih etmek daha güvenli olabilir.

Sistemin işlemci, RAM ve diğer bileşenlerini de hesaba katarsak, iyi bir marka 600W PSU çoğu zaman yeterli olacaktır. Ama overclock düşünüyorsan 750W tercih et.

Kendi sistemimde RTX 4060 Ti kullanıyorum. 600W kaliteli bir PSU ile sorunsuz çalışıyor. Ancak PSU kalitesi çok önemli, watt yetse bile dengesiz güç sorun yaratabilir.

Çözüm
Bazı PSU hesaplayıcı araçları var, onları kullanarak tam ihtiyacını belirleyebilirsin. Ama genel olarak 600W işini görür.

Minimum 550W PSU yeterli olur, ama 650W tercih etmen daha mantıklı. Özellikle çift ekran kartı düşünüyorsan daha yüksek PSU lazım.

PSU seçerken voltaj dalgalanmalarına karşı koruması olan bir model tercih et. RTX 4060 Ti, stabil bir PSU ile daha iyi performans verir.

Sisteminle uyumlu bir PSU seçmek için PSU'nun amper değerlerine de dikkat etmelisin. RTX 4060 Ti genelde 550-600W aralığında çalışıyor.

Yeni Konular

Geri