RX 580 8 GB için 1151 işlemci önerisi

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, RX 580 8 GB ekran kartım var ve bu kartla uyumlu olacak bir Intel 1151 soket işlemci arıyorum. Hangi işlemciler performans açısından uygun olur ve oyunlarda iyi bir deneyim sunar? Bütçem de sınırlı, önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Benim önerim i5-10400F olacaktır. Hem uygun fiyatlı hem de performanslı bir seçenek. RX 580 ile rahatça çalışabilir ve 6 çekirdekli yapısı ile işlemci darboğazını engeller. Yalnızca overclock yapamayacaksınız, ama bu ekran kartıyla o kadar gerekli olmayacaktır.
Merhaba, RX 580 ile uyumlu ve performanslı bir işlemci olarak Intel Core i5-8400 veya i5-8600K önerebilirim. Her ikisi de 1151 soketli ve oyunlarda oldukça iyi performans sağlıyor. Özellikle i5-8600K, overclock yapılabilir olmasıyla öne çıkıyor.

Eğer bütçenizi biraz daha esnetebiliyorsanız, i7-7700K da oldukça iyi bir seçenek olabilir. 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı ile RX 580'i rahatlıkla besler. Ama overclock yapmayı düşünüyorsanız, 1151v2 soketli işlemciler biraz daha iyi sonuç verebilir.

Benim önerim i5-10400F olacaktır. Hem uygun fiyatlı hem de performanslı bir seçenek. RX 580 ile rahatça çalışabilir ve 6 çekirdekli yapısı ile işlemci darboğazını engeller. Yalnızca overclock yapamayacaksınız, ama bu ekran kartıyla o kadar gerekli olmayacaktır.

Çözüm
i5-10400F gerçekten çok iyi bir seçim. RX 580 ile uyumlu çalışacak ve oyunlarda sorunsuz bir performans sağlar. Aynı zamanda enerji verimliliği konusunda da başarılı.

Bence i5-8600K mükemmel bir seçenek. RX 580'in potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarır. Eğer overclock yapmayı düşünüyorsanız, bu işlemciyle çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

RX 580 için en iyi işlemciyi seçerken, oyunların çoğunda 4 çekirdekli işlemciler yeterli oluyor. i5-8400 ya da i5-8600K gibi modeller, uygun fiyatlı ve performanslı. Fiyat/performans oranı çok iyi.

Eğer biraz daha yüksek performans istiyorsanız, i5-9600K'yı tercih edebilirsiniz. Ama RX 580 ile çok fazla fark yaratmaz, bu yüzden i5-10400F gibi bir seçim yeterli olabilir.

Yeni Konular

Geri