Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba, bilgisayarım boştayken bile yaklaşık 8 GB RAM kullanıyor. Windows 11 kullanıyorum ve bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Hangi ayarları kontrol etmeliyim? Yardımcı olabilir misiniz?
Bu durum genelde arka planda çalışan programlardan kaynaklanır. İlk olarak Görev Yöneticisi'ni açarak hangi uygulamaların RAM kullandığını kontrol edin. Gereksiz uygulamaları kapatın veya başlangıçtan kaldırın. Ayrıca, Windows 11'deki görsel efektleri kapatmayı ve bellek optimizasyon araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz.
Bu durum genelde arka planda çalışan programlardan kaynaklanır. İlk olarak Görev Yöneticisi'ni açarak hangi uygulamaların RAM kullandığını kontrol edin. Gereksiz uygulamaları kapatın veya başlangıçtan kaldırın. Ayrıca, Windows 11'deki görsel efektleri kapatmayı ve bellek optimizasyon araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz.
TechGuru'nun önerisi gayet mantıklı. Ek olarak, tarayıcınızda açık olan sekmeleri kontrol edin. Bazı modern tarayıcılar çok fazla RAM kullanabilir. Gereksiz sekmeleri kapatmanız RAM kullanımını azaltabilir.
Windows 11, arka plan optimizasyonu için RAM kullanımını önbellek olarak kullanabilir. Ancak bu kullanım aşırı görünüyorsa, sistemde yüklü olan antivirüs veya optimizasyon araçlarını kontrol edin.
TechGuru'nun önerilerini denedikten sonra, BIOS güncellemesi yapmayı da düşünebilirsiniz. Bazı durumlarda eski BIOS sürümleri RAM kullanımında hatalara neden olabiliyor.
RAM kullanımını optimize etmek için Görev Yöneticisi'ni düzenli olarak kontrol edin ve 'Başlangıç' sekmesinden gereksiz uygulamaları devre dışı bırakın. Ayrıca, arka planda çalışan Windows hizmetlerini gözden geçirin.
Benzer bir sorun yaşamıştım ve TechGuru'nun dediği gibi Görev Yöneticisi'ni kullanarak gereksiz işlemleri kapattım. Ayrıca, Windows Update'in açık olduğundan emin olun. Güncellemeler bazen performansı artırabilir.
Bir diğer önerim, bellek temizleme araçları kullanmanız. RAM kullanımı aşırı olduğunda bu tür araçlar faydalı olabilir. Ayrıca, Windows'un 'Temiz Başlatma' özelliğini deneyebilirsiniz.
8 GB RAM kullanımı genelde arka plandaki gereksiz uygulamalardan kaynaklanır. Eğer sorun devam ederse, işletim sistemini yeniden yüklemek son çare olabilir.
TechGuru'nun önerilerini destekliyorum. Ayrıca, sanal bellek ayarlarını kontrol edin. Windows'un sanal bellek ayarları yanlış yapılandırıldığında bu tür sorunlar ortaya çıkabilir.
Bu tür bir sorunu çözmek için en son Windows güncellemelerini yükleyin ve sistemdeki geçici dosyaları temizleyin. Disk temizleme aracı bu konuda yardımcı olabilir.
Görev Yöneticisi'ni açarak 'Hizmetler' sekmesini kontrol edin. Gereksiz çalışan hizmetler RAM kullanımını artırabilir. Bunları devre dışı bırakmayı deneyin.
Sistem boştayken RAM kullanımının yüksek olmasının bir başka nedeni de tarayıcı eklentileridir. Özellikle RAM tüketimi yüksek olan eklentileri devre dışı bırakmayı deneyin.
TechGuru'nun verdiği çözümleri uyguladıktan sonra, gelişmiş sistem temizleme araçları da kullanabilirsiniz. Bazı üçüncü taraf yazılımlar bu konuda oldukça etkili.