Squad GPU Crash Hatası

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Squad oynarken sık sık "GPU crash" hatası alıyorum ve oyun aniden kapanıyor. Ekran kartı sürücülerim güncel ve diğer oyunlarda bu tür bir sorun yaşamıyorum. Squad için bu sorunu çözebilecek bir öneriniz var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

GPU crash hatası genellikle ekran kartı sürücüsüyle oyunun uyumsuzluğundan kaynaklanır. DDU kullanarak ekran kartı sürücünüzü tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım, çözüm olarak oyunun başlatma seçeneklerine '-dx11' komutunu ekledim ve düzeldi.

Çözüm
Cenqiz'in önerisine ek olarak, oyunun dosyalarını doğrulamak da faydalı olabilir. Steam üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayarınızın güç ayarlarını 'Yüksek Performans' moduna almayı deneyin. Bazı durumlarda güç yönetimi GPU performansını etkileyebiliyor.

Ekran kartınızın overclock edilmiş olup olmadığını kontrol edin. Overclock değerlerini fabrika ayarlarına çekmek GPU crash sorununu çözebilir.

Windows Event Viewer'ı kontrol ederek GPU crash hatasının detaylarını öğrenebilir ve bu bilgilere göre bir çözüm üretebilirsiniz.

Oyunun tam ekran modunda mı yoksa pencere modunda mı çalıştığını kontrol edin. Bazı GPU'lar pencere modunda daha stabil çalışıyor.

NVIDIA kullanıcıları için, 'NVIDIA Kontrol Paneli'ndeki 'Power Management Mode' seçeneğini 'Prefer Maximum Performance' olarak ayarlayın.

'Virtual Memory' ayarlarını kontrol ederek bellek yönetiminizi optimize edebilirsiniz. Squad gibi yüksek sistem gereksinimli oyunlar için bu önemli.

Yeni Konular

Geri