Thermalright Peerless Assassin Ryzen 5 7600X için yeterli mi?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Ryzen 5 7600X işlemcili bir sistem topladım. Ancak soğutucu seçimi konusunda kafam biraz karışık. Thermalright Peerless Assassin soğutucusunu almayı düşünüyorum, ancak bu modelin işlemcimi tam yükteyken yeterince serin tutup tutmayacağı konusunda emin değilim. Yoğun oyun oynuyorum ve aynı zamanda ara sıra video render işleri de yapıyorum, bu yüzden işlemci epeyce zorlanıyor. Thermalright Peerless Assassin, Ryzen 5 7600X için yeterli olur mu? Bu konuda tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!

Thermalright Peerless Assassin oldukça iyi bir soğutucu. Ryzen 5 7600X gibi ısınmaya meyilli işlemcilerde bile genelde yeterli performansı sunuyor. Ancak iyi bir hava akışı için kasanın havalandırmasının da iyi olduğundan emin olmalısın.

Muzo, Peerless Assassin kullanan biri olarak söyleyebilirim ki oyunlarda sıcaklık genelde 65-75°C civarında kalıyor. Ancak video render sırasında biraz daha yükselebilir. Bu durumda, kaliteli bir termal macun kullanmayı düşünmelisin.

Alternatif olarak sıvı soğutma da düşünebilirsin. Thermalright iyi bir marka ama 7600X'in uzun süreli yük altında olduğu durumlar için sıvı soğutucular daha sessiz ve verimli olabilir.

Kasanda üst tarafta ve ön kısımda fan montaj yerleri varsa, Peerless Assassin'i desteklemek için birkaç ekstra fan eklemek iyi bir fikir olabilir. Bu, genel hava akışını artırır.

7600X için Thermalright Peerless Assassin genelde yeterli oluyor ama eğer işlemcini overclock yapmayı düşünüyorsan daha güçlü bir soğutucu tercih etmelisin. Normal kullanımda yeterli olacaktır.

Benzer bir sistem topladım ve aynı soğutucuyu kullanıyorum. Şimdiye kadar sorun yaşamadım, ama sessiz bir sistem istiyorsan fan hızlarını manuel ayarlaman gerekebilir.

Merhaba Muzo, Peerless Assassin'in test sonuçlarına baktım. Genelde bu işlemciyle uyumlu gibi görünüyor. Ancak yük altındayken 80°C'ye yaklaştığı durumlar olmuş. Bu seni rahatsız eder mi?

Muzo, PSU ve anakart özelliklerini de kontrol etmelisin. Özellikle VRM'ler fazla ısınıyorsa bu da genel sıcaklık seviyesini etkiler. Peerless Assassin ile sistemin genel termal dengesini değerlendirmek mantıklı olur.

Ryzen 7600X için ideal bir seçim olduğunu düşünüyorum. Ancak, kasanın boyutlarına dikkat et. Peerless Assassin biraz büyük bir soğutucu, kasana sığmazsa sorun yaşayabilirsin.

Selam Muzo, eğer uzun süreli bir yatırım olarak bakıyorsan Arctic veya Noctua gibi markalara da göz atabilirsin. Ama Thermalright Peerless Assassin fiyat/performans açısından oldukça iyi bir ürün.

Ben de senin gibi oyun ve video render işleriyle uğraşıyorum. Thermalright Peerless Assassin benim sistemimde iyi iş çıkardı ama fan hızlarını biraz artırınca ses artabiliyor. Bunu göz önünde bulundur.

Bence bu soğutucu işini görecektir, ama yük altındaki sıcaklıkları izlemek için bir yazılım kullanmanı öneririm. Örneğin HWMonitor veya Ryzen Master kullanabilirsin.

Geri