Ubuntu 24.04 LTS kurulur mu?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, yeni çıkan Ubuntu 24.04 LTS sürümünü kurmayı düşünüyorum. Sistemde kararlı bir şekilde çalışıp çalışmadığını, güncel sürücülerle uyumluluğunu ve genel performansını deneyimleyen var mı? Özellikle, yazılım geliştirme ve günlük kullanım için önerir misiniz? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Ubuntu 24.04 LTS'yi yükledikten sonra sistemde performans artışı fark ettim. Ayrıca, Snap yerine daha çok Flatpak kullanımı tercih edilmiş gibi görünüyor. Bu da paketlerin daha hızlı yüklenmesine yardımcı oluyor. Günlük kullanım için mükemmel bir tercih olabilir.
Ben Ubuntu 24.04 LTS'yi dün kurdum ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Sistemin kararlılığı gerçekten etkileyici. Eğer yazılım geliştirme için kullanacaksan, özellikle yeni gelen kernel güncellemeleri ve GNOME 45'in performansı seni tatmin edecektir.

Evet, kurabilirsin. Ancak kurmadan önce donanım uyumluluğunu kontrol etmeni öneririm. Özellikle, Nvidia ekran kartı sürücüleriyle bazı kullanıcıların sorun yaşadığını gördüm. Onun dışında, LTS sürümler genelde oldukça kararlı oluyor.

Ubuntu 24.04 LTS'yi yükledikten sonra sistemde performans artışı fark ettim. Ayrıca, Snap yerine daha çok Flatpak kullanımı tercih edilmiş gibi görünüyor. Bu da paketlerin daha hızlı yüklenmesine yardımcı oluyor. Günlük kullanım için mükemmel bir tercih olabilir.

Çözüm
Ben de 24.04 LTS'yi denedim. Eğer yazılım geliştirme yapıyorsan, Rust ve Python için gelen yeni paketlerle işin çok kolaylaşacaktır. Sistem oldukça akıcı.

LTS sürümleri genellikle uzun vadeli destek sağladığı için tercih ediliyor. Ancak yeni özelliklerden çok daha fazla kararlılık arıyorsan, 24.04 harika bir seçim olacaktır.

Benim tavsiyem kurmadan önce Live USB ile bir test yapman olur. Böylece sistemi yüklemeden önce donanım uyumluluğunu kontrol edebilirsin.

Ubuntu 24.04, GNOME 45 ile birlikte geliyor ve bu da sistem kaynaklarını oldukça iyi yönetiyor. Yazılım geliştirme için Visual Studio Code ve IntelliJ IDEA gibi araçlar sorunsuz çalışıyor.

LTS sürümleri her zaman en iyi desteklenen versiyonlardır. Şu ana kadar birkaç güncelleme sonrası sistem oldukça stabil hale geldi. Kesinlikle tavsiye ederim.

Ubuntu 24.04 LTS'de yeni gelen özellikler günlük kullanımda çok işine yarayabilir. Benim favorim, GNOME'un yeni özellikleri ve güç yönetimi iyileştirmeleri oldu.

Eğer eski bir sürümden geçiş yapıyorsan, güncellemeler sırasında eski ayarlarının tam olarak çalışmadığını görebilirsin. Temiz kurulum daha iyi bir seçenek olacaktır.

Linux kullanıcıları genelde yeni LTS sürümleri kurmayı tercih eder. Ben denedim, özellikle yazılım geliştirme için çok uygun bir platform.

Ubuntu 24.04 LTS'yi kurdum ve herhangi bir problemle karşılaşmadım. Sadece, Nvidia ekran kartlarıyla sürücü güncellemesi yaparken dikkatli olunması gerekiyor.