Valorant 'Ekran Kartı Sürücü Çöktü' Uyarısı Veriyor

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Valorant oynarken sürekli 'ekran kartı sürücü çöktü' uyarısı alıyorum ve oyun bir anda kapanıyor. Sistem özelliklerim şöyle:

• Ekran Kartı: RTX 3060 Ti
  • İşlemci: i5 13400F
  • RAM: 16 GB

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha önce benzer bir durumla karşılaşan ve çözüm bulan varsa, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim!

Çözüm
NVIDIA sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Bu yöntemle sürücü kalıntılarından kurtulabilir ve sorununuzu çözebilirsiniz.
Bu sorun genelde ekran kartı sürücüsünün güncel olmamasından kaynaklanıyor. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını kullanarak sürücünüzü güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Sisteminiz oldukça güçlü, ancak ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, oyunun grafik ayarlarını biraz düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, oyunun kurulu olduğu klasör içindeki 'Vanguard' dosyalarını kontrol edin ve Vanguard'ı yeniden kurmayı deneyin. Valorant, anti-hile sisteminde sorun olursa böyle hatalar verebiliyor.

NVIDIA sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmanızı öneririm. Bu yöntemle sürücü kalıntılarından kurtulabilir ve sorununuzu çözebilirsiniz.

Çözüm
TechGuru'nun dediği gibi DDU ile sürücüyü kaldırdıktan sonra temiz bir kurulum yapmayı deneyin. Benzer bir sorun yaşadım ve bu yöntemle çözdüm.

Eğer DDU ve temiz kurulum çözmezse, ekran kartınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin. Aşırı ısınma da bu tür hatalara neden olabilir.

Windows'unuz güncel mi? Eski bir Windows sürümü, donanım ve sürücülerle uyumsuzluk yaratabilir. Windows Update'ten kontrol edin.

Ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra BIOS güncellemesi yapmayı da deneyin. Anakart sürücüsü ve BIOS güncel değilse bu tarz sorunlar çıkabilir.

Eğer hala çözülmezse, farklı bir sürücü versiyonunu deneyebilirsiniz. Bazen en yeni sürücü yerine bir önceki stabil sürücü işe yarayabilir.

Sürücü çakışmalarını önlemek için diğer tüm GPU yazılımlarını kaldırıp sadece NVIDIA sürücülerini kurmayı deneyin.

Geri