Valorant "VAL 29" Hatası Nasıl Çözülür?

Mami

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, son günlerde Valorant oynarken "VAL 29" hata koduyla karşılaşanlar oldu mu? Bu hatanın sebebi genelde bağlantı sorunlarıyla ilgili olduğu belirtiliyor. Ancak net bir çözüm bulabilmiş değilim. VPN kullanmayı, oyunu yeniden kurmayı denedim fakat sonuç alamadım. Benzer bir sorunla karşılaşan ya da bu hatayı çözmeyi başaran varsa lütfen paylaşabilir mi?

Bu hata genelde Riot sunucularıyla bağlantı sorunlarından kaynaklanıyor. Modem resetlemeyi denediniz mi? Bu, bazen işe yarayabiliyor.

VPN kullanmak bazen bu tür sorunları daha kötü hale getirebilir. VPN kapalıyken deneme yaptınız mı?

Benzer bir hata yaşamıştım. Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı ve güvenlik duvarını kontrol etmeyi deneyin.

Windows'unuz güncel mi? Bazı güncellemeler eksikse bu tür hatalar alabilirsiniz.

DNS ayarlarınızı Google DNS veya OpenDNS olarak değiştirmeyi deneyin. Bağlantı sorunlarını çözebiliyor.

Anti-virüs programı veya Windows Defender'ın oyunu engelleyip engellemediğini kontrol edin. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Riot destek ekibine ulaşmayı denediniz mi? Belki onlar bu konuda daha spesifik bir çözüm sunabilir.

Ben bu hatayı DNS değiştirerek çözmüştüm. Özellikle 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 DNS adreslerini deneyin.

Aynı hatayı almıştım, fakat Riot istemcisini tamamen silip yeniden kurduğumda düzeldi.

Bazen ISS (internet servis sağlayıcı) kaynaklı olabiliyor. İnternet sağlayıcınızı arayıp bağlantıyı kontrol ettirdiniz mi?

Bazı forumlarda sunucu bölgesini değiştirmenin işe yaradığı yazılmış. Belki bunu deneyebilirsiniz.

Geri