Valorant Van Restriction 1 Hatası: Secure Boot Verification Failure Çözümü

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Valorant açmaya çalışırken "Van: Restriction 1" hatası ile karşılaşıyorum. Ekranda "Secure Boot verification failure" yazıyor. Ekte ekran görüntüsünü de ekledim. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Nasıl çözebilirim? Secure Boot ayarlarının etkin olup olmadığını kontrol ettim ama yine de çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum!
Valorant Van Restriction 1 Hatası

Bu hata genellikle Secure Boot devre dışı bırakıldığında ortaya çıkıyor. BIOS'a girip Secure Boot'u etkinleştirip tekrar denemeni öneririm.

Eğer Secure Boot etkinse ve yine bu hatayı alıyorsan, BIOS'un güncel olmayabilir. Anakart modeline göre BIOS güncellemesi yapmalısın.

Bu sorunun çözümünü şöyle buldum: BIOS'ta CSM modu açık mı kontrol et. CSM modu açık olduğunda Secure Boot doğru çalışmayabiliyor.

Çözüm
Secure Boot etkin olsa bile doğru bir şekilde yapılandırılmamış olabilir. Microsoft'un destek sayfasından adımları takip edebilirsin.

BIOS ayarlarına girerken dikkat et, yanlış bir şey yaparsan sorun daha büyük olabilir. Anakart üreticisinin web sitesindeki rehberi incele.

Yeni Konular

Geri