Windows 10 Deneme Sürümünde Ekran Donuyor ve Kasıyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Windows 10'un deneme sürümünü kullanıyorum ve sistemimde sık sık ekran donmaları ve kasmalar yaşıyorum. Özellikle çoklu görevlerde veya video izlerken bu sorun daha belirgin hale geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sistem özelliklerim: Intel Core i5 işlemci, 8GB RAM, 256GB SSD. Güncellemeleri kontrol ettim ve ekran kartı sürücüsünü de güncelledim. Ancak sorun devam ediyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorun büyük ihtimalle sürücü ve yazılım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. İndirdiğin ekran kartı sürücüsünün işletim sisteminle tam uyumlu olduğundan emin ol. Eğer OEM bir cihaz kullanıyorsan, sürücüyü üreticinin sitesinden indirmen gerekebilir.
Merhaba Emre, bu sorunun en yaygın sebepleri arasında ekran kartı sürücüsü veya Windows'un optimizasyon ayarları bulunuyor. İlk olarak ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir araçla tamamen kaldırıp, temiz bir kurulum yapmanı öneririm. Ayrıca Windows'un güç ayarlarını yüksek performansa ayarlamayı unutma.

Deneme sürümü kullandığın için bazı performans kısıtlamaları olabilir. Ancak BIOS güncellemelerini kontrol etmen ve bellek testi yapman faydalı olabilir. Ayrıca arka planda çalışan uygulamaları sınırlandırmayı dene.

Sorunu çözmek için Windows'un sanal bellek ayarlarını kontrol edebilirsin. SSD kullandığın için "disk belleği" boyutunu manuel olarak ayarlamayı deneyebilirsin. Önerilen miktar, RAM'inin 1.5 katı kadar olmalıdır. Bu bazen donma sorunlarını hafifletebilir.

Ekran donma sorunu genellikle arka planda çalışan bir yazılım veya donanım uyumsuzluğundan kaynaklanır. Görev yöneticisini kontrol ederek yüksek kaynak tüketen işlemleri kapatmayı dene. Ayrıca, Windows'un temiz bir yeniden kurulumu da faydalı olabilir.

Sorun büyük ihtimalle sürücü ve yazılım uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. İndirdiğin ekran kartı sürücüsünün işletim sisteminle tam uyumlu olduğundan emin ol. Eğer OEM bir cihaz kullanıyorsan, sürücüyü üreticinin sitesinden indirmen gerekebilir.

Çözüm

Yeni Konular

Geri