Windows 10 Güç Planı Kendi Kendine Değişiyor

Enes

Administrator
Yönetici
Windows 10 kullanıyorum ve bilgisayarımın güç planını genelde "Yüksek Performans" olarak ayarlıyorum. Ancak fark ettim ki, zaman zaman bu ayar kendiliğinden "Dengeli" veya başka bir moda geçiyor. Bunun neden kaynaklandığını ve nasıl kalıcı bir çözüm bulabileceğimi öğrenmek istiyorum. Donanımsal veya yazılımsal bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Aynı problem bende de olmuştu. Çözüm olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu kullandım: powercfg -restoredefaultschemes. Bu komut varsayılan güç planlarını geri yükler.
Bu genelde Windows Update sonrası oluşan bir durum. Sistem güncellemeleri bazı güç planı ayarlarını sıfırlayabiliyor. 'Güç ve Uyku' ayarlarından seçtiğiniz güç planını yeniden aktif etmeyi deneyin. Ayrıca, ayarları kaydetmeden çıkmaktan kaçının.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve BIOS güncellemesi yaptıktan sonra düzelmişti. Anakart üreticinizin sitesinden en son BIOS sürümünü indirip güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Aynı problem bende de olmuştu. Çözüm olarak CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutu kullandım: powercfg -restoredefaultschemes. Bu komut varsayılan güç planlarını geri yükler.

Çözüm
Xanadu'nun önerdiği komut işe yarıyor. Ancak, eğer hala sorun devam ederse yeni bir kullanıcı profili oluşturup denemenizi öneririm. Bazen kullanıcı profiliyle alakalı olabilir.

Sorun devam ederse üçüncü parti bir güç yönetimi yazılımı kurarak istediğiniz planı kilitleyebilirsiniz. Benim için Lenovo Vantage işe yaramıştı.

CMD ile varsayılan güç planlarını geri yüklemek işe yaramazsa Windows'un 'Sorun Giderici' özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Güncellemeler sırasında güç planının sıfırlanması sorunu çok yaygın. İsterseniz güncellemeleri manuel olarak yapmayı deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemesi çoğu donanım sorununu çözebilir. Casper'ın önerisine katılıyorum, özellikle eski bir anakartınız varsa.

Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, güç adaptörünüzün düzgün çalıştığından emin olun. Bazen bu da güç planını etkileyebiliyor.

Geri