Windows 10 Pro Klasör Adı Silme Nasıl Yapılır?

Enes

Administrator
Yönetici
Windows 10 Pro kullanıyorum ve bir klasör adını tamamen silmek istiyorum. Ancak normalde ad değiştirme işlemi yapar gibi bir seçenekle karşılaşıyorum. Klasör adını tamamen kaldırmanın bir yolu var mı? Teknik olarak nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Çözüm
Merhaba, Windows 10'da bir klasör adı tamamen silinemez çünkü klasör adı bir zorunlu metadata alanıdır. Ancak bir klasörü adlandırırken boş bir karakter bırakabilirsiniz. Bunun için: 1. Klasörü sağ tıklayıp 'Yeniden Adlandır' seçeneğini seçin. 2. 'Alt + 255' tuşlarına basın (NumLock açıkken). Böylece klasör adı görünmez hale gelir. Umarım yardımcı olmuştur.
Merhaba, Windows 10'da bir klasör adı tamamen silinemez çünkü klasör adı bir zorunlu metadata alanıdır. Ancak bir klasörü adlandırırken boş bir karakter bırakabilirsiniz. Bunun için: 1. Klasörü sağ tıklayıp 'Yeniden Adlandır' seçeneğini seçin. 2. 'Alt + 255' tuşlarına basın (NumLock açıkken). Böylece klasör adı görünmez hale gelir. Umarım yardımcı olmuştur.

Çözüm
Klasör adını tamamen silmek mümkün değil, ancak yukarıdaki yöntemle görünmez bir ad oluşturabilirsiniz. Bu işlem sırasında NumLock'un açık olduğundan emin olun. Alternatif olarak, klasörü bir simgeyle tanımlayabilirsiniz.

Ek olarak, boş bir ad oluşturmak istiyorsanız, 'Alt + 255' kombinasyonu dışında Unicode boşluk karakterleri (ör. U+200B) de kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntemin farklı sistemlerde tanınmayabileceğini unutmayın.

Ben bu yöntemi denedim ve çalıştı. Ancak bazı durumlarda Windows bu tür adlandırmaları kabul etmeyebiliyor. Böyle bir durumda klasörü zipleyip farklı bir adlandırma yöntemi kullanabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri