Windows 10 Pro'da Adobe Reader Açılmıyor: 'An Internal Error Has Occurred' Hatası

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 10 Pro işletim sistemi kullanıyorum ve Adobe Reader açmaya çalıştığımda "An Internal Error Has Occurred" hatası alıyorum. Bu durum, PDF dosyalarına erişimimi tamamen engelliyor. Uygulamayı yeniden yüklemeyi denedim, ancak sonuç değişmedi. Ayrıca, sistem ve uygulama güncellemeleri tam olarak yapılmış durumda.

Bu sorunun çözümüyle ilgili bilgisi veya daha önce bu hatayı yaşamış ve çözmüş birisi var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sorunu çözmek için Adobe Reader'ın ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayarlar menüsünden 'Preferences' kısmına giderek 'Security (Enhanced)' seçeneğini kapatmayı deneyin. Genelde bu özellik bazı sistemlerde hata yaratabiliyor.
Bu hatayı daha önce yaşadım. Adobe Reader'ı tamamen kaldırıp (tüm dosyalarını silerek), sisteminizi yeniden başlatın ve en güncel sürümü tekrar yükleyin. Çoğu zaman bu yöntem sorunu çözüyor.

Bu hata genellikle bozulmuş bir kurulumdan kaynaklanıyor olabilir. Adobe Reader'ın dışında başka bir PDF okuyucu kullanmayı düşündünüz mü? Alternatif olarak Foxit Reader veya SumatraPDF gibi bir program deneyebilirsiniz.

Sorunu çözmek için Adobe Reader'ın ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayarlar menüsünden 'Preferences' kısmına giderek 'Security (Enhanced)' seçeneğini kapatmayı deneyin. Genelde bu özellik bazı sistemlerde hata yaratabiliyor.

Çözüm
Mami'nin çözüm önerisine katılıyorum. Ayrıca, PDF dosyasını başka bir kullanıcı hesabında veya güvenli modda açmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem bazen çözüm sağlayabiliyor.

PDF dosyalarını kontrol ettiniz mi? Dosyaların kendisinde bir sorun olabilir mi? Eğer mümkünse başka bir bilgisayarda açmayı deneyin.

Adobe Reader için en son güncellemeyi yaptığınızdan emin olun. Bunun dışında, 'Adobe Acrobat Cleaner Tool' ile tamamen temiz bir kurulum yapmayı öneririm.

Benzer bir hata yaşadığımda, bilgisayarımda virüs taraması yaptım ve bazı kötü amaçlı yazılımları temizleyerek sorunu çözdüm. Antivirüs kontrolü yapmayı unutmayın.

Bazı kullanıcılar bu hatanın Windows'un varsayılan uygulamalarındaki bir değişiklikten kaynaklandığını söylüyor. PDF dosyalarını Adobe Reader ile açmak için varsayılan olarak ayarlayın.

Eğer çözüm bulamazsanız, Adobe'nin destek birimiyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Çoğu durumda teknik destek size özel bir çözüm sunabilir.

Adobe Reader'dan önce Windows 10'daki son büyük güncellemeyi kontrol edin. Eğer yakın zamanda güncelleme yaptıysanız, geri almayı da deneyebilirsiniz.

Geri