Windows 10 Yazı Fontu Sorunu

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba,
Windows 10 kullanıyorum ve son güncellemeden sonra yazı fontlarının bozuk görünmeye başladığını fark ettim. Harfler bulanık veya yanlış şekilde render ediliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sistem ayarlarını değiştirmeyi denedim ama işe yaramadı. Konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum.

Çözüm
Sistem dosyalarını kontrol etmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu komut eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarır.
Bu sorunun çözümü için öncelikle ClearType ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Arama çubuğuna 'ClearType metni ayarla' yazarak açılan pencereden ayarları optimize edebilirsiniz. Bu genelde yazı fontu sorunlarını düzeltir.

Bazı durumlarda ekran kartı sürücüsünün güncel olmaması yazı fontu sorunlarına neden olabilir. Ekran kartı sürücünüzü güncellediğinizden emin olun.

Sistem dosyalarını kontrol etmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu komut eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarır.

Çözüm
Ekran çözünürlüğü ve ölçekleme ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Yanlış ayarlar fontların bozuk görünmesine sebep olabilir.

Yazı fontu dosyalarının bozulması durumunda 'Segui UI' gibi Windows varsayılan fontlarını tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Üçüncü parti tema veya yazı fontu uygulamaları kullanıyorsanız, bunları kaldırarak varsayılan ayarları geri yükleyebilirsiniz.

Registry ayarlarında bir sorun olabilir. 'regedit' aracılığıyla ilgili ayarları kontrol edip düzeltebilirsiniz ama bu işlem biraz teknik bilgi gerektirir.

Windows'unuzda bir font değiştirme yazılımı kullandıysanız, bu yazılımı kaldırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri