Windows 10'da DirectPlay Kurulmuyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 10'da eski bir oyunu çalıştırmak için DirectPlay'i etkinleştirmem gerekiyor. Ancak Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç veya Kapat kısmından yüklemeye çalıştığımda hata alıyorum ve işlem tamamlanamıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorununuzu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.
2. Aşağıdaki komutu çalıştırın: Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName DirectPlay -All
3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.
DirectPlay genellikle eski oyunlar için kullanılıyor. Sorununuzu çözmek için CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu çalıştırmayı deneyin. Bu, sistem dosyalarını onarabilir.

DirectPlay yüklenmiyorsa, Windows'un güncel olduğundan emin olun. Güncellemeleri kontrol etmek için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik bölümüne gidin.

Merhaba, aynı sorunu yaşamıştım. Windows Özelliklerini Aç veya Kapat ekranında, DirectPlay seçili haldeyken 'Tamam' butonuna basın ve sabırlı olun. İşlem uzun sürebilir ama genelde çözülüyor.

Sorun devam ediyorsa, Windows Update bileşenlerini sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için şu komutları CMD üzerinden sırayla çalıştırın: net stop wuauserv, net stop cryptsvc, net stop bits, ardından aynı hizmetleri start komutlarıyla yeniden başlatın.

Sorununuzu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.
2. Aşağıdaki komutu çalıştırın: Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName DirectPlay -All
3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

Çözüm
Denetim Masası'ndaki işlem sırasında hata alıyorsanız, bir antivirüs yazılımı bu işlemi engelliyor olabilir. Antivirüsünüzü geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

Eski bir oyun çalıştıracaksanız, oyunu uyumluluk modunda başlatmayı deneyebilirsiniz. Sağ tıklayıp 'Uyumluluk Sorunlarını Gider' seçeneğini seçin.

DirectPlay yüklenememe sorunu için DirectX web yükleyicisinden güncellemeyi deneyebilirsiniz. Google'da 'DirectX End-User Runtime Web Installer' araması yapın.

Sorununuzu çözmek için BIOS üzerinden Secure Boot özelliğini devre dışı bırakmanız gerekebilir. Secure Boot bazen eski teknolojilerle uyumsuz çalışabiliyor.