Windows 10'da Filmler ve TV uygulamasını açınca bilgisayar donuyor?

Enes

Administrator
Yönetici
Windows 10 kullanıyorum ve Filmler ve TV uygulamasını açmaya çalıştığımda bilgisayarım tamamen donuyor. İşlemci kullanımı tavan yapıyor ve hiçbir şey çalışmıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu sorun genellikle uygulamanın bozulmuş bir dosyasından kaynaklanır. Filmler ve TV uygulamasını sıfırlamayı deneyebilirsin. Ayarlar > Uygulamalar > Filmler ve TV > Gelişmiş Seçenekler > Sıfırla adımlarını takip et.

Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmelisin. Eski sürücüler, bu tür problemleri tetikleyebilir. Nvidia veya AMD kullanıyorsan, resmi web sitelerinden en son sürücüyü indir ve yükle.

Windows 10'un güncel olup olmadığını kontrol ettin mi? Bazı eski Windows sürümleri bu tür problemler yaratabiliyor. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yoluyla güncellemeleri kontrol et.

Bu sorunu çözmek için codec paketlerini kaldırmayı deneyebilirsin. Özellikle üçüncü parti codec'ler bazen Filmler ve TV uygulamasıyla uyumsuz çalışabiliyor.

Donma problemini çözmek için uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsin. Bunun için PowerShell üzerinden `Get-AppxPackage *Microsoft.ZuneVideo* | Remove-AppxPackage` komutunu çalıştır, ardından Microsoft Store'dan uygulamayı tekrar yükle.

Bilgisayarının donanım gereksinimlerini kontrol ettin mi? Özellikle HDD veya SSD'nin sağlık durumunu bir kontrol et, bazen donmalar diskteki sorunlardan kaynaklanabiliyor.

Antivirüs yazılımını devre dışı bırakmayı dene. Bazı antivirüs programları Filmler ve TV uygulamasının çalışmasını engelleyebilir.

Sistemde başka bir video oynatma uygulaması çalıştırmayı dene. Eğer o uygulamada sorun yoksa problem büyük ihtimalle Filmler ve TV uygulamasına özeldir.

Benzer bir sorun yaşamıştım ve sorunu Windows Mağaza Hata Ayıklayıcı'yı çalıştırarak çözmüştüm. Ayarlar > Sorun Giderme > Diğer Sorun Gidericiler kısmından deneyebilirsin.

Donma sorunu büyük ihtimalle işletim sisteminin bozulmuş dosyalarından kaynaklanıyor olabilir. Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve `sfc /scannow` komutunu çalıştır.

Çözüm
Çavuş'un dediği gibi, `sfc /scannow` komutunu kullanmak gerçekten etkili bir yöntem. Bu şekilde birçok sistem problemini çözebilirsin.

Yeni Konular

Geri