Windows 11 24H2 bilgisayarı yavaşlattı

Emre

GadgetEfsanesi
Windows 11'in 24H2 güncellemesini yükledikten sonra bilgisayarımda ciddi bir yavaşlama fark ettim. Uygulamalar geç açılıyor, oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum ve genel kullanımda gecikmeler hissediyorum. Benzer sorunlar yaşayanlar var mı? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çözüm
Bu sorunun çözümü için öncelikle "SFC /scannow" ve "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutlarını çalıştırmayı deneyin. Bu komutlar Windows dosyalarını tarayıp onarır ve performansı artırabilir. Eğer sorun devam ederse, geçmiş sürüme dönmeyi düşünebilirsiniz.
Benzer bir durum yaşamıştım. 24H2 güncellemesi sonrası disk kullanımı artmıştı. Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Ayrıca, güncellemelerden sonra sürücülerinizi (özellikle ekran kartı sürücüsü) güncellediğinizden emin olun.

Yavaşlama sorunu genelde eski donanımlarda daha belirgin oluyor. Eğer HDD kullanıyorsanız, SSD'ye geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca, "Windows Ayarları > Sistem > Depolama > Geçici Dosyalar" kısmından gereksiz dosyaları temizleyebilirsiniz.

Bu sorunun çözümü için öncelikle "SFC /scannow" ve "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" komutlarını çalıştırmayı deneyin. Bu komutlar Windows dosyalarını tarayıp onarır ve performansı artırabilir. Eğer sorun devam ederse, geçmiş sürüme dönmeyi düşünebilirsiniz.

Çözüm
Yavaşlamanın bir diğer nedeni, antivirüs yazılımlarının güncellemeyle uyumsuz hale gelmesi olabilir. Antivirüsünüzü kontrol edip gerekirse geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Yeni Konular

Geri