Windows 11 24H2 Güncellemesi Nasıl Kaldırılır?

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 11'in 24H2 güncellemesini yükledim ancak kaldırmak istiyorum. Güncelleme sonrası bazı sorunlar yaşadım ve eski sürüme geri dönmek istiyorum. Bu güncellemeyi nasıl kaldırabilirim? Deneyen veya bu konuda bilgi sahibi olanlar, lütfen paylaşsın.

Merhaba, 24H2 güncellemesini kaldırmak için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme Geçmişi yolunu takip edin. Burada 'Güncellemeleri Kaldır' seçeneğine tıklayıp 24H2 güncellemesini seçebilirsiniz.

Eğer Ayarlar üzerinden kaldıramıyorsanız, Komut İstemi ile şu komutları deneyebilirsiniz:
Kod:
wmic qfe list brief /format:table
Bu komutla güncellemelerin listesini alın. Daha sonra kaldırmak istediğiniz güncellemeyi şu komutla silebilirsiniz:
Kod:
wusa /uninstall /kb:<Güncelleme numarası>

24H2 güncellemesi büyük bir özellik güncellemesi olduğu için bazen Ayarlar'dan kaldırmak zor olabilir. Bunun yerine, Sistem Geri Yükleme noktasını kullanabilirsiniz.

Ben de benzer bir sorun yaşadım ve Microsoft'un destek makalelerine baktım. 24H2 güncellemesini kaldırmak için 'Eski Sürüme Dön' seçeneği işe yarayabilir. Ama bu seçenek yalnızca güncellemeden sonra ilk 10 gün içinde kullanılabilir.

Eğer Eski Sürüme Dön seçeneğini göremiyorsanız, temiz kurulum yapmak tek çözüm olabilir. Ancak önce önemli dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.

Windows'un Disk Temizleme aracını kullanarak eski güncelleme dosyalarını temizlemeyi deneyin. Eğer dosyalar temizlenmediyse kaldırma işlemi başarısız olabilir.

Güncellemenin KB numarasını öğrenmek için şu komutu CMD'ye yazabilirsiniz:
Kod:
wmic qfe list
Daha sonra 'wusa /uninstall /kb:XXXXXXX' komutunu kullanarak kaldırabilirsiniz.

24H2 büyük bir güncelleme olduğu için genellikle kaldırmak zordur. Ancak üçüncü parti araçlar (örneğin, Windows Update Troubleshooter) ile işlem yapmayı düşünebilirsiniz.

Güncelleme kaldırma işlemi sırasında sorun yaşarsanız Güvenli Mod'da deneyin. Güvenli Mod bazı dosyaların kilitlenmesini engeller.

Yazılım problemlerinde her zaman bir Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmanızı öneririm. Eğer 24H2 sonrası bir yedek varsa geri yükleme yapabilirsiniz.

Ben güncellemeyi kaldırmak için Rufus ile bir kurulum USB'si oluşturdum ve eski bir sürümü tekrar yükledim. Radikal bir yöntem ama etkili.

Kaldırmadan önce dosyalarınızı yedeklemenizi öneririm. Büyük güncellemeler bazen dosya bozulmalarına neden olabiliyor.

Eğer güncellemeyi kaldırırken hata alıyorsanız, Windows Update servislerini durdurup yeniden başlatmayı deneyin. Bazen bu da işe yarıyor.

Güncelleme kaldırma işlemi sırasında karşılaşılan hata kodlarını paylaşabilirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Ben de Emre'nin bahsettiği gibi Eski Sürüme Dön seçeneğini kullanmanızı öneririm. İlk 10 gün içinde bu seçeneğin çalışması gerekiyor.