Windows 11 24H2 Güncellemesi Sonrası Etkinleştirme Hatası

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de 24H2 güncellemesini yükledikten sonra etkinleştirme ile ilgili bir sorun yaşamaya başladım. Etkinleştirme bölümüne girdiğimde, "Windows etkinleştirilemedi" hatası alıyorum. Daha önce bu tür bir problem yoktu, ancak güncelleme sonrası etkinleştirme geçersiz hale gelmiş gibi görünüyor.

Denediğim çözümler:

1. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme bölümünden "Sorun Gider" seçeneğini kullandım.
2. Komut İstemi'nde `slmgr.vbs /ato` komutunu çalıştırdım.
3. Lisans anahtarını yeniden girdim, ancak hata devam ediyor.

Sorun çözülmediği için lisansımın geçersiz olduğunu düşünmeye başladım. Daha önce benzer bir sorun yaşayan veya bu konuda çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler!

Bu tür bir hata genelde donanım değişikliği sonrası veya lisans sunucularıyla bağlantı sorunlarında ortaya çıkar. Microsoft hesabınızla oturum açıp 'Bu cihazda lisansı yeniden etkinleştir' seçeneğini deneyebilirsiniz.

Güncelleme sonrası eski etkinleştirme verileri zarar görmüş olabilir. `slmgr.vbs /rearm` komutunu çalıştırarak etkinleştirme sistemini sıfırlayabilirsiniz.

Eğer dijital bir lisansınız varsa, aynı Microsoft hesabıyla oturum açtığınızdan emin olun. Hesap eşleşmezse etkinleştirme hatası oluşabilir.

Microsoft Destek ekibiyle iletişime geçmenizi öneririm. Lisans anahtarınızın durumunu kontrol edebilir ve sorunlu bir güncelleme olup olmadığını teyit edebilirler.

Güncellemeler sonrası bazı sistem dosyaları zarar görebilir. `sfc /scannow` ve `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth` komutlarını çalıştırarak dosya bütünlüğünü kontrol edin.

Donanımda bir değişiklik yaptıysanız (örneğin SSD veya anakart değişimi), bu hata tetiklenebilir. Microsoft'un web sitesindeki 'Donanım değişikliği sonrası etkinleştirme' yönergelerini kontrol edin.

Lisans anahtarınızı yanlış girmiş olabilirsiniz. Ürün anahtarını tekrar kontrol ederek doğru bir şekilde girdiğinizden emin olun.

24H2 güncellemesinden önce bir geri yükleme noktası oluşturduysanız, sistemi bu noktaya geri döndürerek tekrar etkinleştirme yapmayı deneyebilirsiniz.

Windows güncellemeleri sırasında internet bağlantınızda kesinti olduysa etkinleştirme başarısız olabilir. Farklı bir ağ üzerinden tekrar deneyin.

Windows'un etkinleştirme sunucularına bağlanmasını engelleyebilecek bir VPN veya güvenlik duvarı kullanıyorsanız, bunları geçici olarak devre dışı bırakın.

Etkinleştirme sorunları bazen işletim sisteminin kararlılığını etkileyebilir. Son çare olarak güncellemeyi kaldırmayı veya temiz kurulum yapmayı düşünebilirsiniz.

Lisans bilgileriniz zarar görmüş olabilir. Microsoft Store üzerinden dijital bir lisans satın alarak veya mevcut lisansınızı yeniden doğrulatarak sorunu çözebilirsiniz.

Geri