Windows 11 24H2 Güncellemesi Sonrası Görüntü Sorunu

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows 11 24H2 güncellemesini yaptıktan sonra bilgisayarımda görüntü alamıyorum. Ekran tamamen siyah kalıyor ve herhangi bir tepki vermiyor. Sorunu çözmek için hangi adımları izlemeliyim? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Eğer ekran tamamen siyah kalıyorsa, BIOS'a erişim sağlayabiliyor musunuz? BIOS'ta görüntü varsa, sorun Windows'tan kaynaklanıyor olabilir. Güncelleme sonrası ekran kartı sürücüsünde bir uyumsuzluk yaşanmış olabilir.
Bu tür bir sorunda öncelikle ekran bağlantı kablolarını kontrol edin. HDMI veya DisplayPort kablonuzda bir sorun olabilir. Başka bir monitör veya TV'ye bağlamayı deneyin.

Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Bunun için açılışta F8 tuşuna basarak güvenli mod seçeneğini seçebilirsiniz. Ardından ekran sürücülerini kaldırıp tekrar yükleyin.

Eğer ekran tamamen siyah kalıyorsa, BIOS'a erişim sağlayabiliyor musunuz? BIOS'ta görüntü varsa, sorun Windows'tan kaynaklanıyor olabilir. Güncelleme sonrası ekran kartı sürücüsünde bir uyumsuzluk yaşanmış olabilir.

Çözüm
Emre'nin önerisini destekliyorum. Ayrıca, harici ekran kartı kullanıyorsanız, sürücüyü güncelleyip onboard ekran kartına geçerek test yapabilirsiniz.

Monitör ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Bazen monitörün güncelleme sonrası yanlış bir kaynak seçmiş olması sorun yaratabilir.

Benzer bir sorun yaşadığımda BIOS güncellemesi yaparak çözmüştüm. Anakart üreticisinin web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin.

Eğer laptop kullanıyorsanız, harici bir monitör bağlayarak görüntü almayı deneyin. Sorun ekran kartından mı yoksa monitörden mi anlaşılabilir.

Yeni Konular

Geri