Windows 11 24H2 Güncellenmiyor: Hata 0xc1900201

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11'i 24H2 sürümüne güncellemeye çalışırken sürekli olarak bir hata ile karşılaşıyorum: 0xc1900201. Güncelleme, belli bir aşamada duruyor ve bu hata kodunu veriyor. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları denedim, ancak bir sonuç alamadım:

• Sistem gereksinimlerini kontrol ettim, hepsi uygun görünüyor.
  • Diskte yeterli boş alan açtım.
  • Güncellemeleri manuel olarak yüklemeyi denedim.
  • Windows Update Sorun Giderici'yi çalıştırdım.

Başka bir önerisi olan veya bu hatayı çözen biri var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Çözüm
Ben bu hatayı Windows Update hizmetlerini sıfırlayarak çözdüm. Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp şu komutları sırayla çalıştırmayı deneyin:

Kod:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\\Windows\\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\\Windows\\System32\\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver
Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatıp tekrar deneyin.
Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Windows Update Kataloğu'ndan güncellemeyi indirip manuel olarak yüklemeyi denediniz mi? Ayrıca cihazın BIOS güncellemesinin de güncel olup olmadığını kontrol edin.

Hata kodu genelde bağlantı sorunlarına işaret edebilir. Modemi yeniden başlatmayı deneyin ve kablolu bağlantı kullanıyorsanız kabloyu kontrol edin.

Ben bu hatayı Windows Update hizmetlerini sıfırlayarak çözdüm. Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp şu komutları sırayla çalıştırmayı deneyin:

Kod:
net stop wuauserv
net stop cryptSvc
net stop bits
net stop msiserver
ren C:\\Windows\\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
ren C:\\Windows\\System32\\catroot2 catroot2.old
net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver
Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Çözüm
Emre'nin çözümü benim de işime yaramıştı. Ancak bazı kullanıcılar, antivirüs programını devre dışı bırakmayı da öneriyor. Güncelleme sırasında antivirüsü kapatmayı deneyebilirsiniz.

Aynı hatayı alıyordum, Windows Update Kataloğu'ndan manuel olarak yüklemek sorunu çözmüştü. Ayrıca Emre'nin önerdiği adımları mutlaka deneyin.

Hata devam ederse Windows Update Sorun Giderici'yi çalıştırıp, ardından sfc /scannow komutunu çalıştırın. Dosya bütünlüğü ile ilgili bir sorun varsa bu komut çözebilir.

Bir çözüm bulamazsanız, Media Creation Tool'u kullanarak güncellemeyi yapmayı deneyebilirsiniz. Bu araç genellikle bu tarz hataları aşmada etkili oluyor.

Bazen bu hata, yetersiz sistem dosyalarından kaynaklanıyor olabilir. DISM komutlarını kullanmayı deneyin:

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Bu işlem sistemi tarar ve eksik dosyaları onarır.

Geri