Windows 11 24H2 - Sandbox Sorunu

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 11 24H2 sürümünde Sandbox (kumanda) özelliği ile ilgili ciddi sorunlar yaşamaya başladım. Sandbox açılmıyor veya bazı durumlarda başlatıldığında donma ya da hata mesajları alıyorum. Bu konuda daha önce benzer sorun yaşayan oldu mu? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bende de aynı hata vardı ve çözüm bulamamıştım. Ama Hyper-V'yi devre dışı bırakıp yeniden açtım ve Sandbox sorunu çözüldü. Belki bu yöntem sana da yardımcı olabilir.
Merhaba Casper, ben de aynı sorunla karşılaşıyorum. Hata mesajı genellikle 'Sandbox Başlatılamadı' şeklinde oluyor. Bu sorunu çözmek için Hyper-V'nin etkin olduğundan emin ol. Ayrıca, Windows özellikleri kısmında Sandbox'ı yeniden etkinleştirip, bilgisayarını yeniden başlatmayı deneyebilirsin.

Aynı sorun bende de vardı. Hyper-V'nin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Ayrıca, bazı kullanıcılar Sandbox'ı kaldırıp yeniden kurarak sorunu çözüme kavuşturdu. Bunun için PowerShell üzerinden 'Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-All -All' komutunu kullanabilirsin.

Bana göre en etkili çözüm, Windows Defender'ın Sandbox üzerinde herhangi bir kısıtlama yapıp yapmadığını kontrol etmek. Defender bazen Sandbox özelliklerini engelleyebiliyor. Defender'ı geçici olarak devre dışı bırakıp tekrar deneyebilirsin.

Aynı sorun bende de oldu, ancak çözüme ulaşamadım. Bu tür hatalar bazen güncelleme eksikliklerinden de kaynaklanabilir. Windows Update'i tam olarak kontrol et ve güncel olduğundan emin ol. Ayrıca, gerekli tüm güncellemeleri manuel olarak yüklemeyi deneyebilirsin.

Birçok forumda bu tarz Sandbox hatalarının 24H2 güncellemesiyle bağlantılı olduğu söyleniyor. Benim önerim, Windows'u sıfırlamak. Bunun biraz daha zahmetli bir çözüm olduğunu biliyorum ama bazen en hızlı çözüm bu olabiliyor.

Benim önerim, Sandbox'ı devre dışı bırakıp bilgisayarını yeniden başlatmak ve ardından tekrar etkinleştirmek. Bu işlem bazen küçük yapılandırma hatalarını düzeltebiliyor. Ayrıca, PowerShell üzerinden de 'sfc /scannow' komutunu çalıştırmayı unutma.

Casper, bu tür sorunlar genellikle sistemdeki donanım sanallaştırma ayarlarıyla ilgili olabiliyor. BIOS üzerinden sanallaştırma özelliklerinin açık olduğundan emin ol. Bazı sistemler bu ayar kapalıysa Sandbox düzgün çalışmayabiliyor.

Sandbox'ın açılmaması, bazen sistemdeki eksik dosyalarla ilgili olabiliyor. Benim önerim, Windows'un bütünsel onarımını yapman. Bunu 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutuyla yapabilirsin. Sonrasında tekrar deneyebilirsin.

Bu tip hatalar bazen Windows'un güncellemelerden sonra uyumsuz hale gelmesinden kaynaklanabiliyor. Güncellemeleri geri almayı deneyebilirsin. Bu, bazen sorunları çözebiliyor.

Bende de aynı hata vardı ve çözüm bulamamıştım. Ama Hyper-V'yi devre dışı bırakıp yeniden açtım ve Sandbox sorunu çözüldü. Belki bu yöntem sana da yardımcı olabilir.

Çözüm
Soykann'ın önerisi doğru, Hyper-V'yi devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek çoğu zaman yardımcı oluyor. Ben de bu şekilde problemi çözdüm.

Windows 11 24H2 sürümünde çeşitli uyumsuzluklar olabiliyor. Ancak Hyper-V ile ilgili yapılandırmalar genelde işe yarıyor. Sadece, BIOS'a da bakmayı unutma, çünkü bazı sistemlerde sanallaştırma kapalı olabiliyor.

Teşekkürler Soykann! Hyper-V'yi devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince Sandbox sorunu çözüldü. Herkesin önerileri çok yardımcı oldu.

Yeni Konular

Geri