Windows 11 Aktif Olmuyor?

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba, yeni bir Windows 11 kurulumu yaptım ancak aktifleşme sırasında hata alıyorum. Ürün anahtarını doğru girdiğimden eminim fakat 'Windows'u etkinleştiremiyoruz' şeklinde bir hata mesajı ile karşılaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Bu sorun genellikle lisans türünden kaynaklanır. Eğer MAK (Multiple Activation Key) kullanıyorsanız, cihazınız bu tür bir aktivasyonu desteklemiyor olabilir. Ayrıntılar için lisans sağlayıcınızla iletişime geçin.
Bu hata genellikle internet bağlantınızla ilgili olabilir. İnternet bağlantınızı kontrol edin ve tekrar deneyin.

Eğer ürün anahtarınız doğruysa, 'Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Etkinleştirme' sekmesinden sorun giderme aracını çalıştırmayı deneyin.

Microsoft'un destek ekibiyle iletişime geçerek ürün anahtarınızın geçerliliğini kontrol ettirebilirsiniz. Daha önce başka bir cihazda kullanılmış olabilir.

Bu sorun genellikle lisans türünden kaynaklanır. Eğer MAK (Multiple Activation Key) kullanıyorsanız, cihazınız bu tür bir aktivasyonu desteklemiyor olabilir. Ayrıntılar için lisans sağlayıcınızla iletişime geçin.

Çözüm
Birçok kullanıcı bu tür sorunları Windows Update eksikliğinden dolayı yaşıyor. Güncellemelerinizi kontrol edip eksik olanları yükleyin.

Eğer hala çözüm bulamadıysanız, 'cmd' üzerinden 'slmgr /ato' komutunu çalıştırarak aktivasyonu manuel olarak gerçekleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Aktivasyon işlemi sırasında VPN kullanıyorsanız, devre dışı bırakın. Bazı VPN servisleri Microsoft sunucularına bağlanmayı engelleyebilir.

Etkinleştirme işlemi için kullandığınız ürün anahtarının bölgesel sınırlamalarını kontrol edin. Bazı anahtarlar sadece belirli bölgelerde çalışır.

Eğer farklı bir Windows sürümünden yükseltme yaptıysanız, orijinal lisans anahtarınızın doğru çalıştığından emin olun. Bazen karışıklık olabiliyor.

Windows etkinleştirme için kullandığınız medya aracının doğru sürümü oluşturduğundan emin olun. Farklı sürümler aktivasyon hatasına yol açabilir.

Geri